5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Polisin film gibi taktiği

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir'de işlenen cinayetlerle ilgili bir kişinin Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındığını açıkladı.

İzmir Valiliği'nde İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir polisinin 350 kişilik ekiple 24 saat boyunca görev yaptığını ve olayın zanlısının başarılı bir operasyonla yakalandığını bildirdi.

Yapılan incelemede üç cinayetin aynı silahla işlendiğini anlatan İzmir Valisi Kıraç, şöyle konuştu: "İlk günden itibaren izmir polisi alarmdaydı. Bütün ağırlığımızla bu konu üzerine eğildik. 350 civarında polis bu konuyu takip etmek üzere görevlendirildi. Cinayet ekipleri, istihbarat ekipleri ve parmak izi ekipleri canhıraş bir şekilde gayret gösterdi. Üç cinayetin ortak özelliği maktüllerin telefon ve çantalarının alınması. Son öldürülen Mustafa H.'ye ait telefonun bir telefoncuya satılması olayın çözümünde bize yardımcı oldu. Bölgedeki güvenlik kameralarının izlenmesi suretiyle cinayet zanlısının eşkali belirlendi. Muğla Bodrum'da bu sabah 05.45 civarında zanlı yakalandı. şahsın ismi H.A., 1983 doğumlu."

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Kıraç, şunları söyledi: "İzmir, bu hadiseye önem verdi. Gece gündüz ben de dahil bütün emniyet mensubu arkadaşlarımızla birlikte sokaktaydım. Polisimizin 24 saat görev başında olduğunu söylemek istiyorum. Ben İzmir polisini ve emniyet müdürümüzü kutluyorum. Güzel bir başarı. Şunu belirtmek isterim ki İzmir Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biridir. İzmirliler 24 saat gönüllerince hayatlarını güzel bir şekilde yaşamaktadır. Bu olay imajımızı bozucu bir durumdu. İzmir polisi bu durumu ortadan kaldırarak başarılı bir operasyonla sonuca ulaştı."

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, zanlının Bodrum'dan İzmir'e getirildiğini belirterek, "Şahıs silahıyla birlikte yakalandı. Silah da ele geçirildi. Şahsın daha önce bazı restoranlarda garsonluk yaptığını öğrendik" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ'IN AÇIKLAMALARI

İzmir Valisi ile birlikte kameraların önüne geçen İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da, olayı aydınlığa kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Yılmaz, şöyle konuştu: "İlk olaydan itibaren çok geniş kapsamlı çalışma grupları oluşturduk. Delilleri toplayan ekipler, değerlendiren ekipler, olay yeri inceleme ekipleri ve sanık ile bütün bu deliller arasında bağ kurmak için sokakta çalışan kapı kapı dolaşıp kamera görüntülerini toplayan ekip kurduk. Ayrıca, resmi ve sivil ekiplerimiz de ilimiz genelinde olayın tekrar etmemesi için can siperane görev yaptı. Yaklaşık 350 polis bu konuyla görevlendirildi. Cinayetlerin tek bir silahtan işlendiği anlaşılınca derinlemesine inceleme yapıldı. Şahsın kimliği tesbit edildi. Bir otobüs firması ile Bodrum'a gittiğini öğrendik. Emniyet müdürü, emniyet amiri ve cinayet şubesinden oluşan bir uzman ekip Bodrum'a gitti. Sabaha karşı Bodrum'daki yeri tespit edildi. İşlemler başlatıldı. Muğla emniyetinin de desteğiyle operasyon yapılarak zanlı ele geçirildi."

SAHTE ROBOT RESMİ ÇİZDİK

İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, zanlının rahat dolaşarak yakalanmasının kolaylaşması için çeşitli taktikler geliştirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Zanlıyı gören bir kişi yoktu. Eşkal belirlemek çok zor bir durumdu. Ancak biz taktik geliştirdik. Zanlının saklanmadan rahat dolaşmasını sağlamak için sahte bir robot resim çizdik. Şahıs robot resme benzemiyor. Bu bir taktikti, her zaman kullanılmayan bir yöntem. Çok titiz ve ısrarlı bir çalışma sonucu başarılı bir şekilde zanlı ele geçirildi. Türk polis teşkilatı delil toplama ve değerlendirmede Avrupa'nın en iyisi. Bu teşkilatımızın başarısıdır. Bu vatandaşımızın da desteğidir, güvenidir. Bu güven bize çalışma azmi veriyor."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:59:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 12:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?