5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Prenses Otel hizmete giriyor

GÖLCÜK PRENSES OTELİ, TEMMUZ BAŞINDA HİZMET

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ün dinlenmesi için yapılan fakat Atatürk'ün 1938 yılında hayata gözlerinin yummasının ardından yazlık ve otel olarak kullanılan Gölcük Prenses Oteli’nin, Temmuz başında yeniden hizmete gireceği bildirildi.

Ödemiş’e bağlı Gölcük yaylasındaki tarihi binada yapılan onarım ve yenileme çalışmalarının devam ettiği, çalışmaların muhtemelen Haziran ayı sonu itibarı ile bitirileceğini söyleyen yetkililer, Temmuz başında açılış yapılacağını ifade etiler. Oteli, Özel İdare’den 20 yıllığına kiralayan Ramuse Turizm adına açıklama yapan Ebubekir Nergiz, onarım çalışmalarını Mayıs ayı gibi bitirmeyi planladıklarını fakat çalışmaların elde olmayan nedenlerden dolayı uzadığını söyledi.

Denizden bin 350 metre yükseklikteki doğa harikası Gölcük Gölü'nün kıyısında bulunan Prenses Otel’ın 11 bin 920 metrekare alan üzerinde yer aldığını belirten Ebubekir Nergiz, oteli 55 odalı ve 130-140 yatak kapasiteli haline getirdiklerini söyleyerek; “Nisan ayında yapılan ihalenin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başladık. Otelin tescilli bölümlerinde dikkatli bir çalışma yürütüyoruz. Eklenti bölümlerinde yeni tasarımlar gerçekleştirerek, kullanım alanlarını daha kullanışlı hale getirdik. Mayıs ayında bitmesini bekliyorduk fakat elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikme yaşıyoruz. Yaz ve kış aylarında kullanılabilecek şekilde göl manzaralı bir teras salon yapıyoruz. Otelin önündeki 850 metrekarelik bu alanda her mevsimde, bin kişi kapasite ile her türlü tören yapılabilecek bir salon inşa ediyoruz. İnşaat çalışmalarımız devam ederken otelin önündeki piknik alanımız faal durumdadır. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız, kafeteryamızdaki her imkandan yararlanabildikleri gibi, kendi getirdikleri malzemelerle de piknik yapabilmektedirler” şeklinde konuştu.

20 yıllığına kiralanan otel için şimdiden rezervasyon alınmaya başlandığı öğrenildi.

GÖLCÜK PRENSES OTELİ, TEMMUZ BAŞINDA HİZMET
GÖLCÜK PRENSES OTELİ, TEMMUZ BAŞINDA HİZMET
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 09:54:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 13:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?