5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Psikolojik savaş vereceğiz!

HABER ALINAMAYAN TÜRK GEMİSİ

Geçen cuma günü İsrail'in Ashod Limanı'ndan aldığı fosfat yüküyle Tayland'a sefer halinde iken Somalili korsanlar tarafından kaçırıldığı iddia edilen Karya Denizcilik Şirketi'nin işletmeciliğini yaptığı "Frigia" adlı gemiyle hâla iletişim kurulamadı. Daha önce korsanlar tarafından kaçırılan Horizon-1 gemisinin de avukatlığını yapan şirket avukatlarından Nilgün Yamaner, 24 saat içinde gemiyle irtibat kurabileceklerini tahmin ettiklerini söyledi.

Geminin, güvenlik alarm sistemiyle takip edildiğini belirten Yamaner, mürettebatın Somali kıyılarına doğru 13 deniz mili hızında seyir yaptığını anlattı. Geminin korsanlar tarafından kaçırıldığını düşündüklerini ifade eden Yamaner, şunları söyledi: "Gemiden bir bilgi alınamadığı için şu an kaçırıldığını teyit edemiyoruz. Geminin Somali kıyılarına uzak olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önceki deneyimlerimize dayanarak korsanlar şu an mürettebat değişimi yapacaklar ve ondan sonra bizimle irtibata geçecekler.

Mürettebatımızın bir zarar göreceğini sanmıyoruz. Korsanlar için en önemli koz bizim için olduğu gibi onlar için de mürettebatımızın sağlığı. Bu süreç içinde onlara çok iyi bakacaklarına emin olabilirsiniz. Bugüne kadar kaçırılan gemilerden 60 günden önce Somali'den ayrılan bir gemi olmadı. Bu iş 90 güne kadar uzayabilir. Zor bir süreç bizi bekliyor. Şimdi onlar bizi arayıp şirketten taleplerini bildirecek. Korsanların gemimizi uluslar arası güvenli bölgede kaçırdıklarını biliyoruz. Bu da bize korsanların artık ne kadar büyük bir alanda çalıştıklarını gösteriyor. Bu süre içinde çok sakin olmalıyız. Çünkü bu bir psikolojik savaş olacak."

Gemide çarkçıbaşı olarak çalışan eski Emiralem Belediye Başkanı Birol Kahraman'ın personel müdürü kardeşi Halil Kahraman da, ağabeyinin çok tecrübeli biri olduğunu ve bu işten hiçbir zarar görmeden kurtulacaklarına inandıklarını belirterek, şirket olarak mürettebatlarına her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

Gemide görevli mürettebatın isimleri: Kaptan: Ümit Savaş, 2. Kaptan: M. Tolga Toksöz, 3. Kaptan: Osman Küçük Nalbant, 4. Kaptan: Mehmet Pehlivan, Çarkçıbaşı: Birol Kahraman, 2. Çarkçı: Mykola Bratchenko, 3. Çarkçı: Oleksandr Maygurov, 4. Çarkçı: Turgay Gürer, GV. Lostromosu, Usta Gemici: Ömer Calap, Usta Gemici: İbrahim Şenay, Gemici: Ahmet Oruç, Fitter: Halil Kocaadam, Fitter: Dursun Karabulut, Yağcı: Ufuk Ayvaz, Yağcı: Yusuf Özsevik, Yağcı: İbrahim Gürlevik, Yağcı: Güven Canga, Aşçı: Aydın Çukur,

Kamarot: Yusuf Sevinç.

HABER ALINAMAYAN TÜRK GEMİSİ
HABER ALINAMAYAN TÜRK GEMİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:28:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 16:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?