5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

PTT çalışanları iş yavaşlattı

İZMİR'DE PTT ÇALIŞANLARI İŞ YAVAŞLATTI

Haber-Sen İzmir Şubesi yöneticileri, PTT çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu. Haber-Sen İzmir Şubesi yöneticileri, kurumda bugün iş yavaşlatma eylemi başlattıklarını, 1 ay içerisinde çözüm için girişimlerde bulunulmaması durumunda iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Basmane Meydanı'ndaki PTT binası önünde toplanan Haber-Sen İzmir Şubesi üyesi çalışanlar, taşeronlaştırmanın önüne geçilmesi, çalışma şartlarının daha sağlıklı hale getirilmesi taleplerinin yer aldığı döviz ve pankartlar açtı. Grup adına açıklama yapan sendika yönetim kurulu üyesi Hüseyin Özden, PTT çalışanlarının vatandaşlara bir çok fatura ve tahsilat konusunda hizmet verdiklerini, ödemelerin yoğunlaştığı günlerde bir memurun günde ortalama 250 ile 400 arasında işlem yaptığını söyledi. Memurun bir

işlemi yapması için 30 saniye gibi bir süre tanındığını ifade eden Özden, bunun gerçeklerden çok uzak bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.

Belirlenen standardın altında çalışan memurların sicilinin düştüğünü, cezalandırıldığını öne süren Özden; şunları söyledi: "Bir PTT memurunun günlük çalışma saati, belirlenen süreyi aşarak 10-12 saate ulaşıyor. Memurlar eve iş götürmek zorunda kalıyor. Yöneticiler ise 'beğenmiyorsan gidebilirsin, yerine gelecek çok' diye tehditte bulunuyor. Bu dayatmaları kabul etmiyoruz. PTT çalışanları çile çekiyor. İnsanca çalışma şartları istiyoruz. Türkiye'de bir postacıya ortalama 74 kilometrekarelik bir alan 6 bin

500 kişi düşüyor. Almanya'da görev yapan bir postacıya 2,5 kilometrekarelik bir alan ve 570 kişi düşüyor. Rakamlar, çalışma şartlarının güçlüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor. Tüm personel fazla mesaiye kalıyor ve saat başına ön görülen 1 lira 15 kuruşluk fazla mesai ücreti dahi ödenmiyor."

Çalışma şartlarındaki olumsuzluklar nedeniyle bugün 4 bin PTT şubesinde iş yavaşlatma eylemi başlattıklarını belirten Hüseyin Özden, taşeronlaşmanın önüne geçilmesi, kadrolu personel sayısının artırılması gibi taleplerini dile getirdi. Özden, konuyla ilgili 30 Ağustos tarihine kadar somut adımlar atılması çağrısında bulunarak, aksi durumda iş bırakma eylemleri başlatacaklarını söyledi. Bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 14:59:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 15:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?