5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ramazan nostaljisi başlıyor

RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi'nin (İSEM) yönettiği ve rol aldığı “Nostaljik Halk Eğlenceleri”, İzmirliler'e unutulmayacak bir Ramazan ayı yaşatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve gördüğü yoğun ilgiden dolayı bu yıl da devam etme kararı alınan Ramazan Eğlenceleri, 12 Ağustos Perşembe günü başlayacak.

2. Nostaljik Halk Eğlenceleri'nde “ateşbaz”, “jonklör”, “kadınlar korosu”, “kantocular”, “Hacivat-Karagöz”, “Tahtabacak” ve “Ortaoyunu” gibi etkinlikler sahnelenecek. Ramazan süresince ayrıca, eski dönemin sokak satıcıları olan “macuncu” ve “şerbetçi” gibi çeşitli satıcılar Havagazı Fabrikası'nda nostalji yaşatarak konukları o eski dönemlerin tarihi sokaklarına geri götürecek. Girişin ücretsiz olacağı “Nostaljik Halk Eğlenceleri”, 12 - 17 - 19 - 24 - 26 - 31 Ağustos ile 2 - 3 - 7 Eylül 2010 tarihlerinde düzenlenecek ve saat 21.00'de başlayacak.

Devlet Tiyatrosu ve konservatuvar oyuncularından oluşan, akademisyen ve sanatçıların yönetimindeki ekibin genel sanat yönetmenliğini Ali Rıza Özbilgiç, rejisörlüğünü ise M. Doğan Yağcı yapıyor.

RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR
RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR
RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR
RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR
RAMAZAN NOSTALJİSİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 13:45:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?