5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Rekor için yüzecek!

ESKİ MİLLİ YÜZÜCÜDEN REKOR DENEMESİ

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, İzmir Çeşme'den çıkıp İtalya'nın Sicilya Adası'na yüzerek gitme denemesi yapacak. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en uzun mesafe yüzüşü olacağını iddia eden Sunaçoğlu, 30 Temmuz'da yola çıkarak 30 Ağustos'ta varmayı planladığını ve her gün 12 saat yüzeceğini söyledi.

Dört yaşından beri yüzme sporu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Sunaçoğlu, eski bir milli sporcu olduğunu defalarca Türkiye Şampiyonluğu elde ettiğini ve 1992 yılında Barselona Olimpiyatları'na katıldığını anlattı.

Dört yıldan beri yapacağı rekor denemesi için çalıştığını anlatan Sunaçoğlu şunları söyledi: "En büyük amacım Türk bayrağını göndere çekmek. Bunun için en iyi şekilde hazırlanıyorum. Antrenörüm Cengiz Altaylı ile bu rekora iddialı bir şekilde hazırlanıyorum. Başaracağıma inanıyorum. Bunun içinde yeterli güç ve enerjiyi almak için çalışıyorum." Bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği bir rekoru denemek için çalışmalarına aralıksız devam eden Sunaçoğlu, "Başarılı olabilmek adına üzerime düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğim" dedi.

2010 Yaz Masterler Yüzme Yarışması'nda altın madalya kazanan Alper Sunaçoğlu, Türkiye'yi önümüzdeki ay İsveç'te yapılacak Dünya Masterler Kısa Kulvar Yüzme Yarışması'nda temsil edecek. İsveç'ten madalya ile döneceğine inandığını belirten Sunaçoğlu, günü 7 saat antrenmanla geçirdiğini söyledi. Alper Sunaçoğlu, serbest kulvar birincisi ve kelebek stilde yeni Türkiye rekorunun sahibi.

ESKİ MİLLİ YÜZÜCÜDEN REKOR DENEMESİ
ESKİ MİLLİ YÜZÜCÜDEN REKOR DENEMESİ
ESKİ MİLLİ YÜZÜCÜDEN REKOR DENEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 09:42:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 10:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?