5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sağanak su baskınlarına neden oldu

İZMİR YAĞMURA TESLİM

İzmir'de gece boyunca yağan yağmur nedeniyle birçok ilçede ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan ve gece de aralıklarla devam eden sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi.

Yağış nedeniyle İzmir genelinde çok sayıda ev ve işyerlerinin giriş katlarını su bastı. Balçova, Buca, Güzelbahçe Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde sokaklarda biriken sular, ev ve iş yerlerine doldu. Evlerini su basan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla yağmur sularını boşaltmaya çalıştı. Tıkanan rögar kapakları nedeniyle suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yağış sonrası Melez deltasının çevreyoluna taşması nedeniyle Altınyol caddesinde trafik akışı polis kontrolünde sağlandı.

İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekerken, belediye ekipleri de suların kapattığı yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Taşma ihtimali bulunan dere yatakları polis ekipleri tarafından sık sık kontrol edildi, dere yatağı çevresindeki vatandaşlar su taşkınına karşı uyarıda bulundu. Evlerini su basan vatandaşlar, "Her yağmurda bu çileyi çekiyoruz. Alt yapı sorunu çözülemediği için bu haldeyiz. Belediyeler gerekenleri yapmıyorlar. Bir an önce yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının 180 personel, 40 araç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) 120 personel, 35 araçla, Belediye Fen İşleri ile İzbeton Genel Müdürlüğünün de tüm personeliyle il ve ilçelerde su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinde çalışma yapıldığı belirtildi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştüğünü bildirdi. Etkili ve kuvvetli yağışın gün boyu devam edeceğini ve akşam etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşların tedbir almasını istedi.

İZMİR YAĞMURA TESLİM
İZMİR YAĞMURA TESLİM
İZMİR YAĞMURA TESLİM
İZMİR YAĞMURA TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 08:03:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 10:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?