5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sağlıkçılardan 'Tam Gün' eylemi

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI

İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası ve İzmir Diş Hekimleri Odası'nın temsilcilerinin aralarında bulunduğu sağlık çalışanları, Meclis'te görüşülen "Tam Gün Yasa" tasarısına ilişkin olarak Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri önünde bir basın açıklaması yaptı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi önünden polikliniklere kadar yürüyen grup adına konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Kaptaner, yasalaşması görüşülen tasarıyı kölelik yasası olarak nitelendirerek yasanın yürürlüğe girmesi halinde sağlıkta hizmet kalitesinin düşeceğini iddia etti.

Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu anlatan Kaptaner, şöyle konuştu: "Sağlık hizmetlerinde olumlu bir değişiklik gerçekleştirmek isteniyor olsa, hekimlerle birlikte, ekibin diğer üyelerinin ücret ve çalışma koşullarının da düzeltilmesi için önlem alınırdı. Bu tasarıda, 4/a, 4/b, 4/c, 4924, sözleşmeli, taşeron, vekil gibi statülerde çalışan sağlık çalışanlarına iş ve ücret güvencesiyle ile ilgili satır yoktur. Bu tasarıda kurum hekimleri unutulmuştur. Onlar için hiçbir düzenleme yok. Aldıkları ücretlere mahkumlardır. Bu tasarıda hekim dışı sağlık çalışanlarının adı dahi yoktur."

Tam Gün Yasa Tasarısı ile hekimlerin ücretlerinde hiçbir artışın sağlanmadığını dile getiren Kaptaner, ayrıca emekliler için yapılan düzenlemelerin 30 yıl sonra emekli olacak arkadaşlarını ilgilendirdiğini savunarak mevcut emeklilerin maaşlarında da bir düzenleme olmadığını söyledi.

Yapılan ücret zamlarının cüzi seviyelerde olduğunu anlatan Kaptaner, sağlık çalışanlarının yaptıkları görevin en az üst düzey kamu görevlileri ve milletvekillerinden daha önemsiz olup olmadığını değerlendirmesini sağlık bakanından duymak istediklerini ve tüm sağlık çalışanları olarak güvenceli ücretlerinin ve emekli maaşlarının aynı düzeye yükseltilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:51:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?