5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahaya inme zamanı geldi!

BAŞKAN KOCAOĞLU, GELİŞEN ÇİN İLİŞKİLERİNİ 4 KELİMEYLE ÖZETLEDİ:

Çin’in ilk 10 ticari kuruluşu arasında gösterilen Genertec Group bünyesindeki CNTIC yöneticileri ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çin ile gelinen ticari ilişkiler noktasında “Sahaya inip, iş yapmanın zamanı geldi” dedi.

Dünyada ekonomisi hızla büyüyen ülkelerin başında gelen Çin’in ilk 10 ticari kuruluşu arasında gösterilen Genertec General Technology Group bünyesinde yer alan CNTIC’in (Çin Ulusal Teknik İthalat/İhracat A.Ş) Başkan Yardımcısı Zhao Shiguo başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Çinli grubun İzmir’deki yatırım olanaklarını değerlendirdiği görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, bir süredir Çin ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek artık sahaya inme ve iş yapma zamanın geldiğini söyledi. CNTIC yöneticileri ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve Belediye’nin alt yapıya ilişkin projeleri ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Çinli firmaların müteahhit olarak, yap işlet-devret olarak ya da finans kaynağı olarak nasıl ilişkiler kuracağımız konusunda uzunca bir görüşme yaptık. Bildiğiniz gibi uzunca bir süredir Çinli heyetlerle Türk heyetler arasında karşılıklı gidiş- gelişler söz konusu. Artık Çin ile İzmir arasında sahaya inme ve iş yapma kıvamının geldiği kanatindeyiz. Her konuda olduğu gibi İzmir için düğmeye basmak Büyükşehir Belediyesi’ne düştü. Büyükşehir Belediyesi, 33 milyon Euroluk metro çekerlerini Çinli bir firmadan alarak düğmeye basmış oldu. Bunun İzmir’in Çin ile olan ilişkilerinde, İzmir’in kalkınmasında, karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde başlangıç, ilk ateşleme olmasını diliyorum. Çok verimli bir görüşme yaptık. Bu tip görüşmelerin çok yararlı olduğu kanaatindeyim. Süreci hızlandırarak çalışacağız”

“ORTAK ÖZELLİKLERİMİZ ÇOK FAZLA”

Türkiye’ye dolayısıyla İzmir’e ilk kez geldiğini belirten CNTIG Başkan Yardımcısı Zhao Shiguo ise İzmir’e katkıda bulunmak üzere kentte bulunduklarını belirtti. İki ülke insanı arasında ortak özelliklerin bulunduğunu da belirten Shiguo, “İnsanlarınız çok dürüst ve açık. Ben bunu çok sevdim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu tanımak istedim. İzmir’in gelişmesi için biz ne yapabiliriz, onların ihtiyaçları neler bunu öğrenmek istedim. Kendisiyle çok verimli bir görüşme yaptık. İzmir’in ihtiyaçları ve bizim yapabileceklerimiz konusunda görüştük. İzmir’de değişik kuruluşlarla da görüşüp ülkemize dönüp neler yapabiliriz, onları çalışacağız. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi demek, İzmir ile olan ilişkilerin gelişmesi anlamına geliyor. Ticari ilişkileri geliştirip İzmir’e fayda sağlamak istiyoruz” dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU, GELİŞEN ÇİN İLİŞKİLERİNİ 4 KELİMEYLE ÖZETLEDİ:
BAŞKAN KOCAOĞLU, GELİŞEN ÇİN İLİŞKİLERİNİ 4 KELİMEYLE ÖZETLEDİ:
BAŞKAN KOCAOĞLU, GELİŞEN ÇİN İLİŞKİLERİNİ 4 KELİMEYLE ÖZETLEDİ:
BAŞKAN KOCAOĞLU, GELİŞEN ÇİN İLİŞKİLERİNİ 4 KELİMEYLE ÖZETLEDİ:
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:12:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?