5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahte biletçiler serbest

İZMİR'DEN DANİMARKA'YA SAHTE BİLET GÖNDEREN ŞÜPHELİLER SERBEST

İzmir'de, sahte otobüs bileti basarak Danimarka'ya gönderdiği belirlenen iki kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Değeri 340 bin lira olan biletlerin kargoyla gönderildiğini belirleyen polis, U.Y. adlı Türk vatandaşıyla birlikte sahte otobüs kartları ele geçirmişti. U.Y.'ye Türkiye'den gelen kargoda, Danimarka'da toplu ulaşımda kullanılan 10 bin adet sahte otobüs kartı olduğu tespit edildi. U.Y. ile bağlantılı kişilerin yakalanması için çalışma başlatan Danimarka polisi, Türk polisiyle irtibata geçmişti. Kargonun Türkiye'den gönderildiğinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla

Mücadele ekipleri, sahte kartların İzmir'den kargoya verildiğini belirledi. Başlatılan incelemenin ardından adresi öğrenen polis, reklam ajansı görünümünde çalışan bir matbaaya operasyon düzenledi. İşyerinde, Danimarka'da toplu taşımacılıkta kullanılan sarı ve mavi renklerde basılı otobüs kartları, bunların basımında kullanılan serigrafi kalıpları ve hologram şeritler ele geçirilmişti. Gözaltına alınan işyeri sahipleri C.D. (29) ve Z.A. (43) sevk edildikleri İzmir Adliyesinde çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:43:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 16:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?