5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahte fatura operasyonu

İZMİR'DE PARAVAN ŞİRKET OPERASYONU

İzmir'de, paravan şirketler kurup komisyon karşılığında fatura keserek vergi kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 19 kişi yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin paravan şirketler kurarak vergi kaçakçılığı yaptığı ihbarı üzerine bir çalışma başlattı. Bazı adres ve kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik eşzamanlı operasyonda 19 kişi yakalandı. Zanlıların, kurdukları paravan şirketler üzerinden komisyon karşılığında mal ve hizmet almadan fatura düzenleyip, haksız kazanç elde ederek vergi kaçaklığı yaptıkları tespit edildi. İfadeleri alınıp serbest bırakılan

şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin vergi müfettişleri tarafından incelendiği, soruşturmanın hazırlanacak rapor doğrultusunda devam edeceği bildirildi. Baskınlarda ayrıca, 210 gram esrar, tarihi değer taşıyan 7 sikke, 59 cilt irsaliye faturası, 27 cilt boş irsaliye, 32 farklı firmaya ait fatura bilgi belgeleri ve bir ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

İZMİR'DE PARAVAN ŞİRKET OPERASYONU
İZMİR'DE PARAVAN ŞİRKET OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:26:03
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 22:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?