26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahte fatura operasyonu

İzmir'de, fatura bilgilerine ulaştıkları bazı firmalar adına sahte fatura basarak komisyon karşılığı piyasaya sürdükleri ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, sahte fatura düzenlenerek piyasaya sürüldüğü yönünde edindiği bilgi üzerine yaptığı çalışmada, faturaların basıldığı matbaayı tespit etti. Operasyon başlatan polis, matbaayı çalıştıran kardeşler F.G. ile T.G.'yi gözaltına aldı.

Matbaada 66 şirket adına düzenlenmiş fatura koçanları, irsaliye, kesilmiş faturalar, firma kaşeleri, fatura basımında kullanılan klişe ve kalıp, sahte sürücü belgesi, çok sayıda kişinin isim ve firma bilgilerinin yer aldığı dökümanlar ele geçirildi.

F.G. ile T.G.'nin sorgusundan yola çıkan polis, olayla bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle 4 kişiyi daha yakaladı. Zanlılar sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Zanlıların, bazı şirketlerin fatura bilgilerine ulaşarak bu firmaların bilgilerinin yer aldığı sahte fatura ve irsaliye bastıkları, daha sonra komisyon karşılığında faturaya ihtiyaç duyan şirketlere sattıkları iddia edildi. Olayla ilgili ifadelerine başvurulan 66 firma yetkilisinin ise matbaacı ve diğer kişilerle hiçbir bağları bulunmadığını, firmalarının sahte faturalarını basarak piyasaya süren kişiler hakkında şikayetçi olduklarını bildirdikleri öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 18:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?