19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahte iZSU'culara DİKKAT!

İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyu ve kanalizasyon bağlantıları için kurumlarının adını kullanarak iş yapan ve para toplayanlara karşı vatandaşları uyardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan, abone bağlantısı yaptıranlardan İZSU ya da müteahhit firma adına para toplayanlara karşı dikkatli olmalarını istedi. Abonelerin kendilerinin yapmakla yükümlü oldukları içme suyu ve kanalizasyon şebekelerine bağlantı için, yetkilendirilen herhangi bir personel ya da müteahhit firmanın bulunmadığını açıklayan İZSU Genel Müdürlüğü, "Abonelerin kendi sorumluluğunda bulunan bu bağlantı, herkesin kendi tercih ettiği kişi veya firmaya yaptırılabilmektedir. Buna rağmen, son günlerde kendilerini İZSU personeli veya müteahhit firma elemanı olarak tanıtan bazı kişilerin, hiçbir makbuz ve belge düzenlemeden, farklı ücretlerle, abone bağlantıları yapmaya yetkili olduklarını iddia ettikleri ve bağlantı çalışması yaptıkları yönünde şikayetler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

İZSU'nun açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde, kendilerini İZSU personeli veya müteahhit elemanı olarak tanıtan bir takım kişilerin abonelere ulaştığı, İZSU tarafından yapımı tamamlanan içme suyu veya kanalizasyon şebekelerine abone bağlantısını yapmaya yetkili olduklarını iddia ettikleri bilgisi kurumumuza iletilmiştir. Ayrıca bu kişilerin, farklı ücretler karşılığında iş yaparak hiçbir makbuz veya belge düzenlemedikleri öğrenilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki yerleşim alanlarının içmesuyu ve kanalizasyon şebekeleri, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

İZSU, bağlı olduğu yasalar gereği, hizmeti abone sınırına kadar götürmekle yükümlüdür. Bu nedenle, hem içme suyu şebekelerinden abonenin su sayacına branşman bağlantısı hem de binaların atıksu çıkışının kanalizasyon şebekesine bağlantısı için, abone sınırından itibaren binaya kadar yapılması gereken bağlantı imalatı abonenin, yani vatandaşın kendi sorumluluğundadır. Abone, kanalizasyon ve içmesuyu bağlantısını istediği kişi, firma veya tesisatçıya yaptırma hakkına sahiptir. Bu konuda İZSU Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği herhangi bir personel ya da müteahhit firma yoktur. Aboneler bağlantılarını, İZSU tarafından şebeke döşenirken kendisi için bırakılan uca istediği zaman, istediği kişilere yaptırmakta tamamen serbesttir. İZSU'nun bu konuda kısıtlayıcı bir şartı yoktur"

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 13:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur demir IP: 85.107.43.xxx Tarih : 29.07.2007 14:19:48
ya ben ce kemalpaşa belediyesi izmir izsu müdürlüğüne geçmesi hiç memnun olmadım çünkü suların tadı kaçdı ve eski k.paşa belediyesinin suyunu arıyoruz ve sularınız karın ağrısı yapıyor hataneye gidenlerin yarısı karın ağrısından hastaneye gitmektedir bunun için bir önlem alınmasını istiyorum saygılarımla