5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sahte parayla alışverişte yakalandılar

İZMİR'DE SAHTE PARA OPERASYONU

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Şube Amirliği ekipleri, İstanbul'dan getirdikleri sahte paraları İzmir'de piyasaya sürmek isteyen biri kadın iki kişiyi yakaladı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kozmetik ürünü satan bir iş yerine gelen iki kişi, alışveriş yaptıktan sonra 2 adet 100 TL'lik banknot verdi. Paraların sahte olduğunu fark eden kasiyer, olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, sahte parayla alışveriş yapmak isteyen B.G.A. (21) adlı kadın ile F.D.'yi (28) gözaltına aldı.

Mali Büro Amirliği'nde gözaltına alınan zanlıların, sahte 100 TL'lik banknotları İstanbul'dan getirdikleri ve İzmir'de piyasaya sürmeye çalıştıkları belirlendi. Zanlıların, daha önce piyasaya sahte para sürüp sürmediğini araştıran ekipler, alış veriş fişleri ve güvenlik kameralarından yola çıkarak daha önce 2 adet 100 TL'lik banknot vererek alış veriş yaptıklarını tespit etti. Emniyette işlemleri tamamlanan B.G.A. ile F.D. isimli iki sevgili adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE SAHTE PARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 17:34:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?