5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Saksılar da Mordoğan'dan

NERGİS İMECESİ

Karaburunlu üreticilere destek amacıyla onbinlerce nergis soğanı satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toprak saksıları da Mordoğanlı kadınlara sipariş ederek üretimi teşvik ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada ekonomisini harekete geçirmek için her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Bir yandan Karaburunlu üreticilerden aldığı onbinlerce nergis soğanıyla kenti süsleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da Mordoğanlı üretici kadınlara toprak saksı sipariş ediyor.

S.S. Mordoğan Kalkınma Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nden son üç yılda 11 bine yakın saksı satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, nergis ve soğanlı bitkilerin dikildiği demir oksitli, kırmızı çamurdan yapılan bu saksıları farklı zamanlardaki etkinliklerde İzmirlilere dağıtıyor.

Nergis çiçeğini İzmir'e tanıtmak ve yayınlaştırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Mordoğan ve Çevresinin Sosyal ve Ekonomik Olarak Kalkındırılması Projesi" kapsamında kentin çeşitli yerlerine soğanlı bitkileri dikerek hoş bir görüntü ve koku oluşmasını da sağlıyor.

NERGİS İMECESİ
NERGİS İMECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:28:04
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?