5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanat ile kurulan dostluk köprüsü

SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı" kapsamında Türkiye, Polonya ve Bulgaristan ortaklı "Sanat ile Öğrenme" başlıklı proje başladı.

Proje ortağı Halil Atila İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören, festivali aratmadı. Proje kapsamında öğrencilerin Türk kültürünü tanıtan el emeği eserleri sergisinin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, hayırsever işadamı Halil Atila ve Bornova Belediye Başkanvekili Mustafa İduğ birlikte yaptı. Bulgaristan ve Polonya'dan gelen öğretmenlerin de katıldığı törende Halil Atila İlköğretim Okulu öğrencileri lehçe etkinliği, halk oyunları, ritm ve bağlama gösterisi yaptı. Ana sınıfı öğrencileri ise Bulgarca şarkı söyledi. Öğrencilerin el emeği ile yaptıkları ebru, halı dokuma, resim, müzik aletinden oluşan sergisi ise törene katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilköğretim okulu öğrencileri düzeyinde başlatılan kültürlerarası paylaşımın faydasına değindiği konuşmasında, İzmir'de bin 200 okul bulunduğunu, 500'ünün böyle bir projeye dahil olmasının dünya barışına çok önemli bir katkı koyacağını söyledi.

PROJENİN AMACI

Bölgesel tarih, kültür, coğrafya, dans, müzik ve din gibi unsurların karşılıklı ortak ülkelerle paylaşımını amaçlayan projeye katılan öğrenciler, farklı ülkelerdeki eğitim uygulamaları hakkında bilgi, deneyim ve paylaşım fırsatları yakalama olanağı bulurken, etkileşim yoluyla farklı kültürleri de tanıyor. "Sanat ile öğrenme" projesi ile Avrupalı arkadaşlarına Türk kültürünü tanıtan öğrenciler, yabancı dil öğrenme konusunda da önemli avantajlara sahip oluyor. Proje kapsamında ayrıca, öğretmenlerin pedagojik bilgilerini paylaşabilmeleri sağlanıyor.

SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
SANAT İLE KURULAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:01:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?