5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanat sokağa taşındı

SANATA DOYACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında başlattığı ‘Sanat Sokakta’ projesini genişletiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘İzmir sokakta yaşıyor’ sözünden hareketle oluşturulan proje, kentin kıyı kesiminden yukarı mahallelere taşınıyor.

İzmir’in her köşesini sanatla kucaklamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi; Güzelbahçe, İnciraltı, Karşıyaka ve Bostanlı sahilinden sonra şimdi de Karabağlar, Bayraklı, Bornova ve Buca’da vatandaşları sanatla buluşturmaya hazırlanıyor.

‘Sanat Sokakta’ projesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu destekleyecek. Saz ve ses sanatçılarından oluşan topluluk, Türk Halk Müziği dalında ücretsiz ‘Mahalle Konserleri’ verecek. Konserlerin ilki 13 Temmuz 2010 Salı akşamı Karabağlar Günaltay Mahallesi Tıngırtepe Mevkii’nde gerçekleştirilecek. Ses sanatçıları Yılmaz Demirtaş ve Ayşe Demir’e saz sanatçıları Kemal Korkmaz, Bülent Erci, Saim Bilen, Nazif Erol Sevgen, Cafer Eser, Umur Karacan ile Asım Tarhan eşlik edecek. Etkinlik, 27 Temmuz’da Bayraklı Çay Mahallesi Pazar Yeri, 10 Ağustos’ta Bornova Altındağ Rekreasyon Alanı, 24 Ağustos’ta Karabağlar Yurtoğlu Parkı ve 7 Eylül’de Buca Kuruçeşme Pazar Yeri’ndeki konserlerle devam edecek.

Proje kapsamında İzmirli sokak tiyatroları Yenikapı Tiyatrosu, Öykü Tiyatro, Tarla Faresi Tiyatrosu, Tiyatroevi ile Kentin Oyuncuları'nın Bostanlı Rekreasyon Alanı, Karşıyaka İskele Önü, Karşıyaka çarşı girişi, İnciraltı ve Güzelbahçe Rekreasyon Alanı'nda sunduğu gösterimler beğeniyle izleniyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu müzisyenlerinden oluşan bando dinleti grubu ile konservatuvar öğrencilerinden meydana gelen İzmirli genç gruplar, kentin sokaklarında klasikten latine, popülerden caza müzik rüzgarları estirmeyi sürdürüyor.

SANATA DOYACAĞIZ
SANATA DOYACAĞIZ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 10:42:01
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?