5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sanat sokakta!

İZMİRLİ SANATI “SOKAKTA” YAŞAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin her saatini dolu dolu yaşayan, dinamik, sanat dostu İzmirliler için ‘Sanat Sokakta’ projesi başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ’İzmir sokakta yaşıyor’ sözünden hareketle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle yaz boyunca kentin dört bir yanını müzik, tiyatro, kukla gösterimi gibi etkinliklerle buluşturacak. Proje kapsamında, İzmirli sokak tiyatroları Yenikapı Tiyatrosu, Öykü Tiyatro, Tarla Faresi Tiyatrosu, Tiyatroevi ile Kentin Oyuncuları’nın sunacağı gösteriler Bostanlı Rekreasyon Alanı, Karşıyaka İskele Önü, Karşıyaka çarşı girişi, İnciraltı ve Güzelbahçe Rekreasyon Alanı’nda sanatseverlerle buluşacak.

Konservatuvar öğrencilerinden oluşan İzmirli genç gruplar, İzmir’in sokaklarını klasikten latine, popülerden caza birbirinden keyifli müziklerle donatırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’ndan oluşan bando dinleti grubu da etkinliğe yaz boyunca katkı koyacak.

Alaz Abana (keman) Hazal Kırmızıoğlu (keman), Öykü Canpolat (viyola) ve Venüs Temel’den (viyolonsel) oluşan Yaylı Çalgılar Oda Müziği Grubu’nun yanısıra Hakan Ege Uludağ (vurmalı çalgılar), Bartu Çelik (perküsyon), Gökçe Kocaküllah (flüt) ve Osman Soğulcaklı’dan (gitar) meydana gelen Latin ve Caz Müzik Grubu, Sanat Sokakta Projesi’yle kentlilere müzik ziyafeti verecekler.

İZMİRLİ SANATI “SOKAKTA” YAŞAYACAK
İZMİRLİ SANATI “SOKAKTA” YAŞAYACAK
İZMİRLİ SANATI “SOKAKTA” YAŞAYACAK
İZMİRLİ SANATI “SOKAKTA” YAŞAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 08:48:00
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 09:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?