5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şangay’da “müze zirvesi”

ŞANGAY’DA “MÜZE ZİRVESİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şangay EXPO’da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ege Medeniyetler Müzesi’ni görüştü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şangay EXPO’da açtığı standı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hem Büyük Kanal Projesi’nin hem de İzmir’in tanıtımına yönelik bu çalışmanın kent ve ülke yararına önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Stand zeminindeki dev İzmir haritası üzerinde Büyük Kanal Projesi’yle ilgili İZSU Stand Direktörü Meral Çoban’dan brifing alan Bakan Günay, daha sonra İzmir’e kurulacak olan Ege Medeniyetler Müzesi konusunda Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir görüşme yaptı.

Müze yerinin harita üzerinde tespitiyle başlayan “mini zirve”ye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da katıldı. İzmir’e kazandırılacak yeni müze konusunda kararlılıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentimize yapacağımız müze konusunda Sayın Bakan’la aynı heyecanı duyuyoruz. El ele vererek en kısa süre içinde bu projeyi gerçekleştirmek arzusundayız” diye konuştu.

ŞANGAY’DA “MÜZE ZİRVESİ”
ŞANGAY’DA “MÜZE ZİRVESİ”
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 13:35:04
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?