5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Savcı Gök'e taciz cezası

SAVCI GÖK'E ALTI AY HAPİS CEZASI

İzmir'de, eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ancak daha sonra yetkileri elinden alınarak Samsun Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Murak Gök, özel bir üniversitede eski öğretim görevlisi Ü.E.İ.'ye cinsel taciz suçlamasıyla açılan dava nedeniyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, mahkeme cezayı erteledi.

Savcı Murat Gök, Ü.E.İ. ve avukatları Tarcan Ülük ile eşi Ayla Ergüven Ülük'e karşı işlediği iddia edilen hakaret suçlarından ise beraat etti.

Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan eski Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Ü.E.İ.'ye cep telefonundan mesaj göndererek cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen yıl dava açıldı. Gök, dava nedeniyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şikayetçi Ü.E.İ., savcı Gök'ün bir soruşturmada kapsamında babasını tutuklattığını ve zaman zarfında tanıştıklarını belirterek kendisinin duygusal arkadaşlığa zorlandığını öne sürdüğü belirtildi. Altı ay devam eden durum karşısında ise Savcı Gök'ün savunması Ü.E.İ.'nin gönderdiği mesajlara olumsuz cevaplar verdiğini ancak daha sonra aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu ve ciddi bir beraberlik içindeyken yaşanan bazı sorunlardan dolayı aralarının açıldığı ve bir daha görüşmediklerini belirterek

oldu.

Mahkeme, Murat Gök'ün cinsel taciz suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Yargılama sonucunda Savcı Murat Gök'ü, Ü.E.İ.'ye karşı işlediği belirtilen cinsel taciz suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

TOPLUM VİCDANINDA MAHKUM OLMUŞTUR

Yapılan son duruşmada ayrıca Murat Gök, avukatlar Tarcan Ülük, eşi Ayla Ülük ile Ü.E.İ.'ye hakaret suçlarından beraat etti.

Avukat Tarcan Ülük ise beraat kararını değerlendirerek Savcı Gök'ün toplum gözünde mahkum olduğunu belirtti. Savcı Gök'ün cezalanmasını beklediklerini anlatan Ülük, şöyle konuştu: "Ancak o beraat etti. Ceza yargısına göre bizim temyiz hakkımız var. Ancak, Murat Gök toplum vicdanında mahkum olmuştur."

Gök'ün görevini yeterince yerine getirmediğini iddia eden Ülük; " 6 aylık ceza ya da 1 günlük ceza süresi fark etmez. Önemli olan böyle bir durumun içinde bulunması. Bu çok yakışıksız bir durum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 17:00:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?