26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şehit aileleri teröre lanet yağdırdı

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, "Ben de bir şehit babası olarak her zaman şehitlerimizle gurur duydum. Vali, başbakan, cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama Allah şehitliği herkese nasip etmez. Allah ailelerine sabır versin. Yaşadığımız için çok iyi biliyorum" dedi. 

Alphan, terör olaylarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İzmir'de bulunan derneklerin başkan ve temsilcileri ile şehit aileleri katıldı. 

Hakkari'de bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen 12 askerin tüm vatandaşların yüreğini dağladığını belirten İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, kayıp askerlerin bir an önce ailelerine kavuşmalarını diledi. Kayıp askerler için esir denilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Alphan, "Bir savaşta olsaydık askerlerimiz esir olurdu. Ancak yavrularımız şu an tutsaklar" dedi. Vatanın birliği ve beraberliği için davul zurnayla askere uğurlanan gençlerin Türk Bayrakları'na sarılı olarak ailelere teslim edildiğini söyleyen Alphan, şöyle konuştu: "Ben de bir şehit babası olarak her zaman şehitlerimizle gurur duydum. Vali, Başbakan, Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama Allah şehitliği herkese nasip etmez. Allah ailelere sabır versin. Yaşadığımız için çok iyi biliyorum çok zor bir durum." 

Oğulları şehit olduğu günden beri eşinin evden dışarı çıkmadığını belirten Yavuz Alphan, sözlerine şöyle devam etti: "Neden dışarı çıkmıyorsun dediğimde (Oğlum yalnız kalır, ben evde gezinirken onun nefesini arkamda hissediyorum) der. Bu öyle bir acı ki yıllar geçse de sönmüyor." 

Askere giden Türk gençlerinin önünde siper olmaya hazır olduklarını da söyleyen Alphan, hükümet ve Genelkurmay'ın bir an önce kararlar alarak uygulamaya geçmesi gerektiğini belirtti. Provokatif hareketlere de kanmamak gerektiğini ifade eden Alphan, şöyle konuştu: "İstedikleri kadar uğraşsınlar. Barzani-Talabani denen köpekler bizim elimizi ayağımızı öpsün. Onlar Türk milletini arkadan vuramazlar. Biz bunların hakkından gelebilecek güçteyiz. Gerekiyorsa bizler de hep birlikte askerlik şubesine gidip savaşmaya hazırız." dedi. Toplantıya katılanlar arasında 1996 yılı Haziran ayında Kuzey Irak'ta şehit Komando Onbaşı Ahmet Akbay'ın annesi Fatma Akbay da basın toplantısında yer aldı. Acılı anne oğlunun fotoğrafını ve elindeki Türk Bayrağı'nı göstererek, "Yavrum bu bayrağa sarılı olarak döndü. Acımız çok büyük. Artık bitsin bu terör belası" diye feryat etti. 

Toplantıya katılan Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, katılımcılara siyah kurdele dağıttı. İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan ise siyah kurdeleyi şehit annesi Fatma Akbay'ın yakasına taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?