5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Selçuk hıdrelleze hazırlanıyor

SELÇUK’TA HIDRELLEZ HAZIRLIKLARI

Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Selçuk’ta da yıllarca devam eden bir gelenek olarak her yıl kutlanan Hidrellez kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor.

Selçuk’un tüm mahallelerinde özelliklede roman vatandaşların ikamet ettiği İsabey Mahallesinde ailelerin değişik sokaklarda ayrı ayrı kutladıkları Hidrellez, son yıllarda Selçuk Belediyesi’nin mahalle halkı ile birlikte gerçekleştirdiği organizasyonla binlerce kişinin katılımı ile kutlanıyor.

Selçuk Belediyesinin maddi ve manevi katkıları, roman vatandaşların kutlama programına etkin katılımı ile kutlanacak Hidrellez Şenlikleri 5 Mayıs 2010 tarihinde St Jean Kilisesi önünde bulunan otopark alanında yapılacak. Saat 20.30 da başlayacak olan kutlamalarda Selçuklular Söke’ li müzisyen Hasret ve arkadaşlarının çalıp söylediği roman oyun havalarıyla doyasıya eğlenecekler.Kutlama gecesinde Selçuklu gençlerden oluşan Roman Halk Dansları Topluluğu da özel bir programla en güzel oyunlarını Selçuklulara sunacaklar.

Her yıl düzenlenen geleneksel Hidrellez kutlamalarına tüm ilçe halkını davet eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, “Geleneklerimizi yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen şenliklerde yediden yetmişe binlerce Selçuklunun katılarak saatlerce oyunlara eşlik edip şarkılar söylediği, ateşten atladığı şenliğimizi bu yıl yine aynı coşkuyla kutlayacağız. İlçe halkının dostluk içersinde kutladığı, birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sunan şenliğimize tüm Selçukluları davet ediyorum” dedi.

SELÇUK’TA HIDRELLEZ HAZIRLIKLARI
SELÇUK’TA HIDRELLEZ HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:15:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?