5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Selçuklulara tiyatro ziyafeti

SELÇUKLULARA TİYATRO ZİYAFETİ

İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu, Selçuk Belediyesi ve SEGEM iş birliği ile düzenlenen etkinliklerde Selçuklulara tiyatro ziyafeti çekti.

Akşam Efes Tiyatro Salonunda seyirci karşısına çıkan tiyatro ekibi Peter Weiss tarafından yazılan ve ünlü şairimiz Can Yücel tarafından Türkçeye çevrilen "İsyan" adlı oyunu ustaca sergiledi. Angola halkının Portekiz'e karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesini, ABD politikalarının bir halkı ve onu yönetenleri ne duruma getirdiğini anlatan tiyatro oyunu izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun bitiminde SEGEM başkanı Av. Filiz Sengel ve Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür'ün eşi Hatice Ülgür tarafından sanatçılara çiçek sunularak başarı dileklerinde bulunuldu.

İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları aynı gün saat 14.00 ve saat 18.00'de Carpouza Kafe'de sergiledikleri çocuk ve sokak oyunlarıyla da Selçukluların beğenisini topladı. Orçun Masatçı'nın yönettiği, oyuncular Nazlı Masatçı, Şahin Adıgüzel, Selçuk Uyan ve Özlem Öztürk tarafından sahnelenen "İsyan" adlı oyun 10. Lions Tiyatro Ödülleri en iyi oyun ödülü ve en iyi genç yetenek ödülüne layık görülmüştü.

İzmir Yenikapı Tiyatrosu 2005 yılında sokağın tiyatrosu olarak kurulan ve kurulduğu günden bu yana köylerde 3, çeşitli ilçelerde de 4 festivali hayata geçirdi, onlarca festivale konuk tiyatro ekibi olarak katılmıştı. İsyan oyunuyla Avrupa'nın 13 kentinde sahne alan ekip oyuncuları Selçuk'tan da memnun ayrıldılar.

SELÇUKLULARA TİYATRO ZİYAFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 21:46:00
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 22:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?