19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şenlendirici Bergama'yı şenlendirdi

Bergama'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85 yıl dönümünde, Klarnet Ustası Hüsnü Şenlendirici konser vererek Bergamalı'ları şenlendirdi.

Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ve Bergama Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BASİAD) katlılarıyla düzenlenen ve on binden fazla kişinin coşkuyla izlediği konserde yer yerinden oynadı. Bergamalılar, altın klarneti ile dünya çapında ün yapan hemşerileri Hüsnü Şenlendirici ile zafer şöleninde hep birlikte eğlendi.

Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü İsmet Sivrioğlu, Genel Müdür Yardımcıları Cemalettin Çetin ve Hayri Öğüt, BERKSAV Başkanı Macit Gönlügür ile BASİAD Başkanı İsmail Birol'un da katıldığı kurtuluş gecesinde "Memleketine hoş geldin" anonsu ile sahneye Hüsnü Şenlendirici davet edildi.

Klarnet ustası, "Benim için bugünün farklı ve büyük bir anlamalı yanı var. Sanırım sizin içinde ben öyleyim" diyerek kızı Zehra için yaptığı "Gözüm" adlı eseriyle geceye başladı. 2.5 saat sahnede kalan ve saz ekibiyle muhteşem performans sergileyen Şenlendirici, "Ah İstanbul" ile kimi zaman Bergamalıları hüzünlendirdi kimi zaman da Bergama türküsü olan "Üç kemerin Dübeği Fadimem Sallar Göbeği" türküsü ile de izleyenleri coşturdu. "Duydum ki unutmuşsun gözlerinin rengini" adlı eseri hem sesiyle yorumlayan hem de klarnetiyle seslendiren Hüsnü Şenlendirici bir ara ise "Son günlerde biliyorsunuz en çok kimin assolist olduğu kimin olmadığı tartışılıyor. Ben ise bir tek assolist tanıyorum o da Feriha Halam" diyerek 70 yaşındaki halası Feriha Gözetlik'i sahneye çağırdı. İkili birlikte söyledikleri şarkıyla konseri izleyenlerden büyük alkış aldı. Eğlencenin aralıksız devam ettiği konser bir sonraki yıl yeniden buluşmak üzere sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 16:22:22
Güncelleme :15 Eylül 2007 Cumartesi 16:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?