5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sezen Aksu'nun ismi kaldırıldı

SEZEN AKSU SOKAĞINA TEPKİ BÜYÜYOR

İzmir'in Konak ilçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan Sezen Aksu Sokağı'nda oturanlar, Sezen Aksu'nun 12 Eylül referandumunda 'Evet' oyu kullanacağını açıklaması üzerine protesto yapmaya başladı. Mahallede bulunan 'Sezen Aksu Sokağı' tabelasını kaldıran mahalle sakinleri, tabelanın resmi olmadığını sadece görüntü için durduğunu belirtti. Sezen Aksu'yu kınadıklarını dile getiren Çocuk ve Gençlik Edebiyatı yazarı Berrin Ergüç; "Biz mahalle sakinleri olarak gücümüzü ve tepkimizi ortaya koyduk.

Bu tepki sadece bizim tepkimiz değil İzmir'in de tepkisiydi. Bu tabelanın burada durmasını istemiyorduk. Biz tabelayı kaldırmayı düşünüyorduk ama akşam bir mahalle sakinimiz tabelayı çıkarıp atmış. Bizim yapacağımızı mahalle sakini yapmış. Kendisine teşekkür ediyoruz. Zaten resmi bir tabela değildi. Görüntü olsun diye duruyordu. Sezen Aksu bizi lanetlemişti. Ama biz ne mahallemize leke sürdürdük ne de Cumhuriyete leke sürdürdük" dedi.

Sezen Aksu'nun 12 Eylül referandumunda 'Evet' diyeceğini açıklamasının ardından büyük tepkilere neden olmuştu. Tabelanın 15 yıl aradan sonra kaldırılmasından sonra mahalle tekrar 145 sokak olarak anılmaya başlandı.

SEZEN AKSU SOKAĞINA TEPKİ BÜYÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 14:10:04
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 14:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?