5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

SGK'yı böyle dolandırdılar

SAHTE RAPORLA DEVLETİ DOLANDIRMIŞLAR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, bir eczane sahibi ile iki çalışanını kendilerine gelen hastaların kimlik bilgilerini kullanıp sahte sağlık raporu hazırlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de bir eczane sahibinin sahte sağlık raporu düzenleyip SGK'yı dolandırdığı ihbarı üzerine harekete geçti. Çalışma başlatan polis, eczane sahibi ve iki çalışanın daha önce kendilerine gelen hastaların kimlik bilgileri ile sahte sağlık raporu düzenleyip çeşitli hastanelerde irtibatta oldukları doktorlara bu raporları onaylattıktan sonra ilaç satılmış gibi gösterip devleti dolandırdıklarını belirledi.

Yapılan çalışma sonucunda operasyon düzenleyen polis, eczane sahibi E.B. ve çalışanları O.S.B. ile H.B.'yi gözaltına aldı. Ekipler yaptıkları çalışmada 36 kişinin kimlik bilgileri kullanılarak sahte rapor düzenlediğini tespit etti. Hasta gibi gösterilen kişilerin de ifadesine başvuran polis, piyasa değeri yüksek olan ilaçların bu yöntemle satılmış gibi gösterilip SGK'nın zarara uğratıldığını belirledi. Soruşturma kapsamında çeşitli hastanelerde görevli 5'i doktor toplam 12 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan üç zanlı, "örgütlü olarak kamu kurumunu dolandırmak, resmi belgede sahtecilik, görevi ihmal ve kötüye kullanmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

SAHTE RAPORLA DEVLETİ DOLANDIRMIŞLAR
SAHTE RAPORLA DEVLETİ DOLANDIRMIŞLAR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 14:17:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 17:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?