5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Sıkı dur Londra geliyoruz!

SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ

“Ata sporu” güreşe altyapıdan başlayarak ciddi yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin genç yetenekleri, 2012 Londra Olimpiyatları için madalya umudu olarak gösteriliyor.

Güreşte son yıllarda ciddi bir atağa kalkan Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, altyapı yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. Greko-Romen stilde 96 kg'da güreşen Ahmet Taçyıldız, 84 kg'da Şaban Karataş ve serbest stilde 120 kg. güreşçisi Taha Akgün gibi isimler, şimdiden Türk sporunun en yetenekli genç sporcuları arasına girmeyi başardı. Aynı zamanda Mahmut Tosun gibi büyük başarılara sahip tecrübeli bir güreşçiyi de kadrosunda bulunduran Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında yapılacak Londra Olimpiyatları'na damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Spor okullarında 700 kişiye güreş eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi; yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde de toplam 150 elit sporcuyu barındırıyor. El edilen başarılarda önemli payı bulunan Başantrenör Zekai Baykara, İzmir'den yıllar sonra Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçiler çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

ŞAMPİYON ADAYLARI

Ahmet Taçyıldız: İzmir'de dünyaya gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde güreşe başlayan Ahmet Taçyıldız, 96 kg'da Gençler Dünya Şampiyonu ve Büyükler Dünya 2.'si oldu. Son olarak TBMM 90. Yıl TÜRK-PA Kupası'na katılan Taçyıldız, turnuvadaki tüm rakiplerini yenerek büyük bir başarı elde etti.

Taha Aksoy: Geçtiğimiz ay Samsun'da düzenlenen ve 34 ilden 500 sporcunun katıldığı Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda mindere çıkan Taha Akgün, kategorisindeki tüm rakiplerini tuşla yenerek Türkiye Şampiyonluğu'nu elde etti.

Mahmut Tosun: 74 kilogramda İBB Güreş Takımı'nı temsil eden Mahmut Tosun ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarılar kazandı. Türkiye'nin en seçkin güreşçileri arasında kabul edilen Mahmut Tosun'un da hedefleri arasında 2012 Londra Olimpiyatları bulunuyor.

Şaban Karataş: 84. kg'da güreşen Şaban Karataş, kulübün gelecek vadeden genç yetenekleri arasında yer alıyor.

SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
SIKI DUR LONDRA BİZ GELİYORUZ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:24:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?