5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Sıra dışı' konser!

GÖRME ENGELLİLER ÇALDI, İŞİTME ENGELLİLER SÖYLEDİ

İzmir'de düzenlenen sıra dışı konserde, görme engellilerin vurmalı çalgılarla yaptığı şovun ardından işitme engellilerin dans ve işaret dili korosu sahne aldı.

Türk Kızılayı İzmir Şubesi tarafından, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görmeyenler Bölümü ve İstanbul Beşiktaş İşitme Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenen, 'Görmedim, Duymadım, Çalıyorum' konserine, Bak Ambalaj, Megapol İnşaat ve Cicikom sponsorluk yaptı.

Sanat yönetmenliğini grup Laçin'in üyelerinden Teoman Dalcı'nın yaptığı organizasyon, üç aylık bir çalışma sonucunda görme engelli grubun vurmalı çalgılarla gerçekleştirdikleri ritim şov ile başladı. Sahneye daha sonra işitme engellilerin dans ve işaret dili korosu çıktı. Toplam 38 kişiden oluşan ekip, konseri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Türk Kızılayı İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, yaptığı konuşmada, Kızılay'ın gönüllülük ve ayrım gözetmemek ilkelerinden hareketle böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "İnsanların dikkatlerini gönüllülük ve engellilik konularına çekmeyi hedefliyoruz. İki ayrı engelli grubu sanatın gücü ve evrenselliğini bir araya getirmiştir" dedi.

GÖRME ENGELLİLER ÇALDI, İŞİTME ENGELLİLER SÖYLEDİ
GÖRME ENGELLİLER ÇALDI, İŞİTME ENGELLİLER SÖYLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 10:30:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?