19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Şirinyer bombacısı adliyeye sevk edildi

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde 2 Ekim'de meydana gelen patlamalarla ilgili yakalanan F.Y. ve beraberindeki 6 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. 

Şirinyer'de meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili olarak önceki gün polis tarafından sabaha karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bombaları koyduğu iddia edilen F.Y. ile kendisine yardım ettikleri iddiasıyla göz altına alınan 6 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyetteki sorgulamalarında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiklerini doğrulayan zanlılar, bombalama eylemini kendilerinin gerçekleştirmediklerini iddia etti. 

Olayın meydana geldiği Şirinyer'deki mağazaların güvenlik kameralarından tespit edilerek, düzenlenen operasyonda yakalanan F.Y.'nin evinde yarım kalıp TNT patlayıcısı, 2 kilogram amonyum nitrat, 1 el bombası ve örgüt dokümanları bulundu. 

F.Y.'nin bombaları patlama yerlerine bıraktığı, ikizi M.Y.'nin bombanın hazırlanmasında kardeşine yardım ettiği, akrabaları Z.T.'nin, terör örgütüyle bağlantıyı kuran kişi olduğu ve patlayıcıyı getiren kuryeyi evinde ağırlayarak ikiz kardeşlerle irtibatlarını sağladığı diğer 4 zanlının ise olaylardan haberdar oldukları ve yardım yataklık yaptıkları ileri sürüldü. 

Sorgulamalarında, patlamalarla ilgili suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen zanlılar, hazırlanan evraklarla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Adliyeye götürülüşleri sırasında F.Y. ve ikiz kardeşi M.Y., gazetecilere, olaylarla bir bağlantılarının olmadığını söyledi. F.Y., ''Hepsi yalan, biz yapmadık'' derken, H.Y. ise ''Patlamayla ilgimiz yok'' diye konuştu. Buca ilçesi Şirinyer semtinde, motosiklete yerleştirilen ve çöp kutusunu atılan 2 bombanın patlaması sonucu, Atilla Eraslan yaşamını yitirmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, patlamanın meydana geldiği motosikleti olay yerine bırakın kişinin, hırsızlık suçundan sabıkası bulunan F.Y. olduğunu tespit ederek takip başlatmıştı. Kurye ile buluşması beklenen F.Y., Irak'taki terör örgütü kamplarından, tezkere nedeniyle yeni bombalı eylem yapması talimatı gelmesi üzerine başlatılan operasyonda yakalanmıştı. F.Y. ile birlikte terör örgütü adına korsan gösterilere katıldığı
bildirilen ikizi M.Y. ve olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen akrabaları Z.T., M.T., A.T., M.T. ve M.T. yakalanmıştı. Kırsal kesimden gelerek bombalı eylemi gerçekleştirme talimatını F.Y ile M.Y.'ye veren kuryenin, bombacı ikizlerin dağdaki üçüncü "Rezzan" kod adlı kardeşlerinden aldığı iddia edildi. F.Y'nin evinde 2 kilogram amonyum nitrat, yarım kalıp TNT patlayıcı, bir el bombası, diğer zanlıların evindeyse örgütsel dökümanlar ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 14:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?