19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Slovakya'dan EXPO İzmir'e tam destek

Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Slovakya'yı temsil eden kişiler olarak, EXPO 2015'in İzmir'de yapılması için aktif olarak çalıştıklarını kaydetti. Jakapcin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başta ekonomi, turizm ve sağlık olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek istediklerini kaydetti. 

Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ve İzmir Fahri Konsolosu Selçuk Borovalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Slovakya Cumhuriyeti'nin Türkiye'de sadece Edirne ve İzmir'de fahri konsolosluğu bulunduğuna dikkat çeken Jakabcin, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için İzmir'deki fahri konsolosluğun bir avantaj olduğunu ve İzmir'e çok önem verdiklerini söyledi. Turizm bölgesi olan İzmir'in Slovakya'da ve Slovakya'nın da İzmir'de tanıtılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket etmek istediklerini söyleyen Jakapcin, "Bugün başkanımızla yapacağımız değerlendirmenin ardından, önümüzdeki 2- 3 yıl içinde neler yapabileceğimize bakacağız. İzmir ile kardeş şehir olmak istiyoruz. İzmir'deki üniversitelerle ülkemizdeki üniversiteler arasında öğrenci değişim programı uygulayacağız. İşadamlarını ülkemize çağıracağız ve onların buraya gelmesini sağlayacağız. Geçmişten gelen ortak tarihimizi kaldığı yerden canlandıracağız" diye konuştu. 

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bratislavya ile İzmir'in kardeş şehir olması için 2001 yılında karar alındığını ancak hayata geçirilemediğini belirterek, önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atılacağının altını çizdi. Başkan Kocaoğlu, iki ülkenin özellikle ekonomi, turizm ve eğitim alanında ilişkilerini karşılıklı geliştirmesi için ortak çalışmaların süreceğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, Büyükelçi Jakabcin'e, İzmir'e ziyareti anısına Saat Kulesi'nin gümüş bir maketini armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?