19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

SP'de İzmir İl Başkanı Ali İntaş oldu

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Yönetimi, milletvekili aday adayı olup istifa eden İl Başkanı Şerafettin Kılıç'ın yerine geçecek ismi belirledi. İl Başkan Yardımcılarından Ali İntaş (47), Kılıç'ın istifasıyla boşalan koltuğa yönetim kurulu kararı ile atanan isim oldu. 

İntaş, 22 Temmuz'da yapılan seçimlere kadar SP İzmir'de partiyi yönetecek. Milli Görüş partilerinde çeşitli kademelerde yeralan ve beş yıldır Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ali İntaş, 3 Kasım 2002 genel seçimi süresince de iki ay il başkanına vekalet etmişti. Kemeraltı'ndaki İntaşlar Mağazasının sahibi olan İntaş, ticaretle uğraşıyor. 

Bu arada Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığında milletvekilliği aday adayları başvuruları da devam ediyor. 19 Mayıs tarihinde son bulacak olan başvurularda teşkilat kökenli aday adaylarının yoğunluklu olduğu öğrenildi. Şu ana kadar 42 kişinin adaylık müracaatında bulunduğu SP İl Başkanlığı, 20 Mayıs Pazar günü 'İzmir İli Aday Tespit İstişare Toplantısı' gerçekleştirecek. Temayül yoklamasının yapılacağı toplantı neticesinde şekillenecek isim ve sıralamalar Genel Merkeze sunulacak ve son şeklini burada alacak. 

İl Başkanlığında düzenlenecek İstişare Toplantısı'nda, 11-12-13 Mayıs tarihlerinde Saadet Partisi'nin 28 ilçe başkanlığında yapılan toplantılar neticesinde tespit edilen isimler üzerinde çalışma yapılacak. Genel Merkez Sorumlusu olarak Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu ile GİK Üyesi Hüsamettin Korkutata'nın katılacağı toplantıda, İl Müfettişi, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının başkanlık divanları, Seçim Karargah Başkanları, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve başkanlık divanı üyeleri hazır bulunacak. Geniş bir katılımla yapılan istişarelerden sonra milletvekili aday sıralaması yapılarak, Genel Merkeze iletilecek listeler oluşturulacak. Genel Merkezin il aday mülakat çalışmaları ise 23-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 11:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?