5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Su davasında sona doğru...

SU DAVASININ SONUNA YAKLAŞILDI

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven`in 10 tona kadar suyu ücretsiz vermesi ve belediye çalışanlarına yüzde 50 indirimli verdiği ve kamu zararı oluştuğu gerekçesi ile yargılanmasına Dikili Asliye Hukuk Mahkemesinde devam edildi.

EGEÇEP üyeleri ve Dikilili vatandaşların izleyici olarak katıldığı duruşma esas hakkında mütalaa verilmesi için 29 Mart Pazartesi günü saat 11.00’e ertelendi. Savunma sırasında Müdafi Avukat Ali Arif Cangı’nın 4736 Sayılı Kamu Kurumlarının Hizmetlerine ilişkin Yasa’nın 4. fıkrasına istinaden verdiği itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme çıkışında bu konuda bir açıklama yapan Av. Ali Arif Cangı; “4736 sayılı Kamu Kurumlarının ürettikleri hizmetlerine ilişkin yasanın 4. fıkrasında Muafiyetleri tanıma yetkisi Bakanlar Kurulu’na tanınıyor. Genel düzenlemede hiçbir kimseye, hiçbir kuruma ücretsiz ve indirimli tarife uygulanamaz derken Bakanlar Kurulu’na bir muafiyet tanıma yetkisi tanınmış durumda. Oysa yasayla yapılan düzenlemenin açıkça belirtilmiş olması lazım. Bu Anayasa’daki kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırılık oluşturuyor. Bu nedenle Anayasaya aykırılık iddiasında bulunduk. Ama mahkeme itirazımızı yerinde bulmadı. İtiraz gerekçesini bilmiyoruz” dedi.

Av. Ali Arif Cangı davanın süresi hakkında sorulan bir soruya; “29 Mart Pazartesi günü yapılacak duruşmada savcının esas hakkında mütalaasını vermesi bekleniyor. Mütalaa ile davanın bitme aşamasına geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’de yaptığı konuşmada; “Yargıya inancımız, güvenimiz sonsuzdur. Bu aşamada söylenecek çok fazla bir şey yok. Biz suyun bir yaşam hakkı, insan hakkı olduğunu savunmaya devam ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 13:33:03
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 17:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?