5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Suç örgütü operasyonu

İZMİR'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

İzmir'de, adam öldürmeye yönelik silahlı eylem planladıkları iddia edilen çetenin dört elemanı ile olaya karışan 1 kişi yakalandı.

Bir istihbaratı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Büro Amirliği ekipleri, M.E.Y. adlı kişiyi öldürmeyi planladığı öğrenilen U.Ö. isimli zanlıyı yakaladı. U.Ö. isimli zanlının ifadelerinden yola çıkan polis, U.Ö.'yü azmettiren suç örgütünün lideri C.T. ile olaya karıştıkları belirlenen örgüt elemanları Ö.G. ve A.T.'yi de yakaladı.

Yapılan sorgulama sonucunda, örgüt lideri C.T.'nin İzmir genelevinde çalışacak olan kadınların giriş işlemlerini para karşılığında usulsüz şekilde yaptığı, M.E.Y.'nin de C.T.'ye bir kadının giriş işlemlerini yaptırarak borçlandığı, borcunu ödeyemeyince C.T. ve adamları tarafından öldürülmesinin planlandığı ortaya çıktı.

Polisler, öldürülmek istenen M.E.Y.'yi, İzmir genel evine para karşılığında usulsüz şekilde kadın girmesine aracı olduğu için gözaltına aldı. Polis, C.T., Ö.G., A.T. ve U.Ö.'yu ''adam öldürmeye teşebbüs'', M.E.Y.'yi de ''suç örgütüne para karşılığında usulsüz işlem yaptırmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:28:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?