19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Susam'dan fuar ziyareti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir'de gerçekleşen Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Fuarı'nı ziyaret etti.Hızla çevreci ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini belirten Susam, "Temiz Enerjiye dönmemiz gerek" dedi. 

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kömür, petrol ve doğal gaz gibi enerji kaynaklarının hızla tükendiğini, bunun yerine hem çevreyle barışık, hem de tükenmeyecek alternatif enerji kaynaklarının acilen kullanılmaya başlanması gerektiğini ifade etti. 

İzmir'in güneş, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin bir bölgede olduğunu belirten Susam, "Dikili ve Narlıdere jeotermal enerjiye sahip. Çeşme rüzgar enerjisini kullanmaya başladı. Güneş enerjisi ise bölgenin genelinde yılın büyük bölümünde kullanılabilir" dedi. Mevcut enerji kaynaklarının da verimli kullanılmasının önemine değinen Susam, "Enerji verimi ve jeotermal yasasının uygulanmasıyla ilgili beklenen yönetmeliklerin en kısa sürede çıkartılması için işbirliği içinde çalışıyoruz. Özellikle İzmir'de yeni kullanılmaya başlanan doğalgazın tekniğine uygun, etkin ve verimli kullanımı da önemli" diye konuştu. Son yıllarda hastanelerde ameliyathane klimaları nedeniyle mikrop kaparak ölen bebekler olduğunu hatırlatan Susam, "Odanın yürüttüğü çalışmalar arasında ameliyathanelerin klima sistemlerinin kontrolünü de son derece önemli buluyorum. Sağlık Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası arasında düzenlenen bir protokolle özel hastaneler dahil tüm ameliyathanelerin klima sistemleri denetleniyor. Böylesine hassas noktalarda tekniğine ve ihtiyaca uygun olması sağlanarak ölümlerin önüne geçilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 14:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?