5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tahsilat veznesi skandalı

VEZNE SAHİBİ İCRALIK, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

İzmir'in Yeşilyurt semtinde meydana gelen olayda, 11 vatandaşın şikayetçi olduğu özel tahsilat veznesi sahibi Huzur Timleri tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, zanlı; icra nedeniyle bilgisayarlarına el konulduğu, bu yüzden vatandaştan topladığı su, elektrik ve telefon paralarını ödeyemediğini iddia etti.

Edinilen bilgiye göre Yeşilyurt semtinde ikamet eden 11 vatandaş, Mehmet S. (32) tarafından işletilen özel bir tahsilat veznesine su, elektrik ve telefon borçlarını yatırdı. Ancak aradan bir süre geçince vatandaşların borçlarından dolayı telefon, elektrik ve suları kesildi. Faturalarını ödedikleri halde hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlar soluğu tahsilat veznesinde aldı.

Vezneye giderek işletmeci Mehmet S. ile tartışan vatandaşlar, bilgisayar olmadığı için faturalarının gerekli kurumlara ödenmediği cevabını alarak Mehmet Süslü'nün kendilerini dolandırdığı iddiasıyla polise başvurdu. Basın Sitesi bölgesinde görev yapan Huzur Timleri tarafından gözaltına alınan zanlı Mehmet S. Basın Sitesi Polis Merkezi'ne teslim edildi.

Mehmet S.'nün ilk ifadesinde bir arkadaşına kefil olduğu için icra durumuyla karşı karşıya kaldığını ve icradan dolayı bir hafta önce işyerindeki bilgisayarların haczedildiğini, bütün ödeme kayıtlarının da bilgisayarda olduğu için gerekli kurumlara ödeme yapamadığını söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

VEZNE SAHİBİ İCRALIK, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
VEZNE SAHİBİ İCRALIK, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
VEZNE SAHİBİ İCRALIK, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
VEZNE SAHİBİ İCRALIK, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 10:04:03
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 10:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?