5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Taksi ücretlerine zam

İzmir'de taksilerde taksimetre fiyatlarına zam yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından alınan karara göre taksi ücretlerine yüzde 10 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi.

Buna göre, taksilerde taksimetre açılış ücreti 1.70 TL'den 2,30 TL, 2.00 TL olan kilometre ücreti de 2.30 TL olacak. Yeni tarife 5 Mart Cuma gününden itibaren uygulamaya başlanacak. Taksimetre ayarlaması Taksimetre ve Ölçülü aletlerde 2 yılda bir yapılması gereken bakım ve kontrol işlemleri de gerçekleştirilmiş oldu.

İzmir'de taksilere yeni fiyat düzenlemesi yapıldı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Odası Başkanı Celil Anık, yaptığı açıklamada, iki yıldır taksi taşıma ücretlerinde düzenleme yapılmadığını söyledi. Akaryakıt, LPG, yedek parça gibi girdilerde önemli oranlarda artış yaşandığını belirten Anık, esnafın talebi doğrultusunda yeni bir taksimetre uygulamasına gidildiğini ifade etti. Taksimetrede ki fiyat ayarlamasının en son 12 Şubat 2008 tarihinde olduğunu bildiren Başkan Anık, yeni fiyatın Büyükşehir Belediyesi sınırlarında kalan metropol alandaki ticari taksilere uygulandığını açıkladı. Başkan Anık ayrıca Taksimetreye yapılan son fiyat ayarlamalarında bugüne Benzine yüzde 20, Mazota yüzde 22 LPG'ye ise yüzde 21 oranında zam geldiğini sözlerine ekledi. Yeni düzenlemeye göre, ilk kalkış ücretinin 1.70 TL'den 2.30 TL'ye yükseldiğini, sonraki her kilometre için 1.80 TL'lik ücretin 2.00 TL olarak belirlendiğini ifade eden Anık, yeni tarifenin 5 Mart Cuma gününden itibaren uygulamaya başlanacağını söyledi. Celil Anık, önceden 5 kilometrelik bir mesafeye 10 TL 70 Krş ödeyen müşterinin, yeni düzenlemede 12 TL 30 Krş ödeyeceğini bildirdi. Taksimetrede gece tarifesinin de kaldırıldığını ve tek tarifenin geçerli olacağını belirten Anık, bu uygulama da tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 15:22:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 16:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?