5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tapu'da TAKBİS dönemi

İZMİR TAPU'DA TAKBİS'E GEÇTİ

Tapu ve Kadastro 3.Bölge Müdürü Burhan Usta, İzmir'de birçok ilçede tapu kayıtlarının elektronik ortama taşınarak Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) geçtiğini söyledi. Özel bir televizyon kanalında Ali Talak'ın hazırlayıp sunduğu Şehir ve İmar programına katılan Burhan Usta, İzmir, Manisa, Aydın ili ve ilçelerinin birçoğunda TAKBİS Sistemi'ne geçtiklerini, birçok ilçede de bu sisteme geçmek için gerekli altyapıyı oluşturduklarını söyledi. TAKBİS Sistemi ile tapu belgelerinin sağlıklı şekilde arşivlendiğini söyleyen Burhan Usta, sistemin tapu sicil hizmetlerinde bir devrim oluşturduğunu söyledi. TAKBİS Sistemi'yle hizmetlerin daha da hızlandığını söyleyen Bölge Müdürü Burhan Usta, "Bütün işlemler anında Ankara merkezden takip edilebiliyor. Hangi evrak ne zaman gelmiş, ne zaman çıkış yapılmış bunu görmek mümkün. Bu sistem aynı zamanda yerel yönetimlerle koordineli çalışmamız yönünde fayda sağladı" dedi.

BELEDİYELERİN GELİRLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Tapu Kadastro 3.Bölge Müdürü Burhan Usta, Ege'deki belediye başkanlarına emlak vergilerini arttırma yönünde açık çağrıda bulundu. Usta, belediyelerle yapacakları ortak çalışmalarla sağlıklı verilere ulaşıp; Emlak Vergileri'nin tam ve eksiksiz ödenmesinin yolunu açacaklarını söyledi. Bu kapsamda Ege'de birçok belediye ile protokol imzaladıklarını belirten Burhan Usta, "Ben tüm belediye başkanlarımızı taşınmazların vergilerini sağlıklı ve tam alma konusunda ortak çalışmaya davet ediyorum. Eldeki bilgileri karşılıklı paylaşarak belediyelerin gelirlerini arttırma konusunda büyük ilerleme sağlanacağına inanıyorum" dedi.

İZMİR'E MODERN TAPU SARAYI GELİYOR

Şehir ve İmar programı sunucusu Ali Talak'ın bir sorusu üzerine Bölge Müdürü Burhan Usta İzmir'e sosyal donatıları olan Tapu Sarayı yapacaklarını söyledi. Alsancak'taki katlı otopark yakınındaki 11 bin metrekarelik eski tekel deposunu müdürlüklerine kazandırdıklarını belirten Burhan Usta, "Burada gerekli tadilatı yapabilmek için yetkili kurumlardan izin alıyoruz. İzinler alındıktan sonra, İzmir kendine yakışan sosyal donatıları olan modern bir Tapu Sarayı'na kavuşacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 10:08:02
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 10:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?