5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TARİŞ, işçilerle anlaştı

TARİŞ İŞÇİLERLE ANLAŞTI

İzmir Tariş Genel Müdürlüğü'ne bağlı iplik fabrikasındaki işçilerin işten çıkarılmasının ardından geçen 46. günde, tariş işçileri ile genel müdürlük arasında anlaşmaya varıldı.

Mücadelelerinin 46. gününe kadar haklarını almak için İzmir Tariş Genel Müdürlüğü önünde mücadele veren işçiler oy birliği ile "anlaşma yapmaya varız" dedi. Tariş Genel Müdürlüğü, kıdem tazminatlarını çıkarılan işçilere vereceklerini açıklarken, işçiler de parayı taksitle ödeyecek olan genel müdürlüğe tepki gösterdi. İşçiler adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zaten paramızı zar zor alacağız. Bir daha nasıl iş bulacağımızı bilmiyoruz. İcralık arkadaşlarımız var. Paraları bankaya yattığında paralarına el koyulabilir. Tedirgin bir bekleyiş içerisindeyiz. Paralarımızı almadan burayı terk etmeyi düşünmüyoruz. Bazı işçi arkadaşlarımızın paraları az hesaplanmış durumda. Tazminatlarımızı tekrar hesaplatmayı düşünüyoruz. Çoluk çocuklarımız var. Bazı arkadaşlarımız 40-45 yaşlarında. Bu saatten sonra nerelerde iş buluruz bilemiyoruz. İş bulamazsak bu paralar bizi ne kadar idare eder oda belli değil. Çaresiz durumdayız. Ama tazminatlarımızı aldığımız için mutluyuz."

Ankara Teksif Sendikası Genel Saymanı İbrahim Önal da isimlerinin camlara asılı listelerde mevcut olduğunu belirterek "Hepinizi sırayla içeri alıp paralarınızın bir kısmı ödenecek" dedi. Yetmişe yakın arkadaşın bankalarla icralık durumda olduğunu anlatan Önal, şöyle konuştu: "Paraları ödenirse kesilebilir diye bir endişe içerisindeler. İşveren kim olursa olsun bunu kesmek zorunda. Ama arkadaşlarımız için banka arandı. Banka ile ortak bir yol bulmayı düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımızla bankaya gidip borçlarını taksitlendirme ve borçlarına indirim yaptırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu arkadaşlarımız için bir kolaylık yapılmaya çalışılıyor. Bu arkadaşların bölge amirleri ile irtibatta olmalarını tavsiye ederim. Eğer alacağınız paralarda bir eksiklik görüyorsanız bize ulaşın paralarınızı tekrar hesaplatalım. Bugün ve yarın eylem için değil uzlaşma için burada olalım."

İşçiler paralarının ödenmesini beklerken, işçilere yemek servisi yapıldığı gözlendi. İşçiler paralarını alana kadar Tariş Genel Müdürlüğü önünde bekleyiş içerisinde olacaklarını bildirdi.

TARİŞ İŞÇİLERLE ANLAŞTI
TARİŞ İŞÇİLERLE ANLAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:55:01
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 12:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?