5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tariş eylemi 15. gününde

TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE

TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği iştiraki olan Çiğli İplik Fabrikası hakkında tedbiren tasfiye kararı alınması ve işçilerin işten çıkarılmasının ardından TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yapmaya başlayan işçilerin eylemi 15. gününe girdi.

Eylemin 15. gününde halen daha İzmir'i yönetenlerden ses çıkmamasını eleştiren Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı; şöyle konuştu: "Vali, belediye başkanları, rektörler ve kenti yöneten kanaat önderleri sessiz kalıyor. Sanırım biz kendimizi iyi ifade edemedik. Hiç mi merak etmiyorlar 15 gündür bu insanlar neden orada bekliyor? Neden eylem yapıyor? Aç mı, tok mu? Neden kimse merak etmiyor. Biz kenti yönetenler için bir mektup hazırladık, bu mektubu önce posta yoluyla ileteceğiz daha sonrada vali, belediye başkanları ve rektörleri oluşturacağımız heyetlerle ziyaret edeceğiz. Çiftçinin ürettiği ürünü tüccardan daha iyi fiyata alan TARİŞ'i kurtarmak ülkeyi kurtarmaktır."

İzmir'i yöneten kanaat önderlerine hitaben kaleme alınan mektubu TEKSİF Sendikası İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy okudu. Kışın ortasında sessiz sedasız kapı önüne koyulduklarının belirtildiği mektubu okuyan Faruk Aksoy; sözlerine şöyle devam etti: "Yangından mal kaçırır gibi 100 yıllık çınara yakışmayacak şekilde, sinsice yapılan bir genel kurul neticesinde kapının önüne koyulduk. TARİŞ'i ayakta tutabilmek için fedakarca çalıştık. Ancak, bizim yaptığımız fedakarlığa karşı birlik yöneticileri bugüne kadar

somut bir adım atmadı. Bizim verdiğimiz mücadele sadece kendimiz için değil. Bizi düşman gibi gören Pamuk Birliği Yönetimi'nin birkaç yıl sonra yönetebilecekleri birlikleri olsun diye de bu mücadeleyi veriyoruz."

MÜCADELE SÜRECEK

Eylemlerini sonuç alana kadar devam ettireceklerini belirten Aksoy; "TARİŞ kimsenin ama kimsenin aile şirketi değildir" dedi. Bu fabrikaların Sökeli, Bergamalı, Aydınlı, İzmirli pamuk üreticilerinin olduğunu anlatan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı: "biz çalışanlarındır. Fabrikanın geleceği ile ilgili birliğin talimatlandırdığı 3 tane bürokrat ile bu kararları alamazsınız. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 600 çalışanı ile en çok istihdam sağlayan, 50-60 trilyon cirosu, 10 milyon doları yakalayan

ihracatı ile sektörün incisi, bütün çalışanlarının sendikalı olduğu, her işleminin kayıt altında olduğu 35 yıllık şirketimizin yaşatılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Faruk Aksoy'a konuşması boyunca işçiler slogan atarak destek verdi.

TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE
TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE
TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE
TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE
TARİŞ EYLEMİ 15. GÜNÜNDE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:32:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 17:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?