5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tasarımlarını öğrencilerle paylaştı

DENİZ MERCAN TASARIMLARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Türkiye'nin Victoria Secrets'ı olarak bilinen tasarımcı Deniz Mercan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'ne konuk oldu.

İstanbul Moda Haftasında iki yıldır düzenlediği iç giyim defileleri ile Türk modasında yeni bir isim olarak dikkat çeken Deniz Mercan, uluslararası bir deneyime ve tanınırlığa sahip bir tasarımcı.

Deniz Mercan, iç giyim, mayo ve triko sektörlerinde Valentino, Cerruti 1881, Luciano Soprani, Easy Look, Pierre Cardin, Armani, E. Coveri, Reebok, Fila, Le Sportif, Arena ve Fila gibi dünyaca ünlü markaların koleksiyon tasarımlarını ve ürün yönetimlerini yapıyor. İtalya, Hollanda ve İstanbul üçgeninde çalışan İzmir doğumlu Mercan, 2003 yılından beri Beymen -Altınyıldız grubunda Network ve Fabrika'nın erkek koleksiyonlarına destek vermekte, ve Altınyıldız Classics adlı markanın tasarım direktörü olarak çalışmaktadır. Kendi koleksiyonu Denizens için hikayesi olan tasarımlara imza atan Deniz Mercan Hollanda'da Türk gazetelerini tararken elbiseleri yırtık, dans eden bir kız çocuğunun fotoğrafından etkilenerek tüm kız çocuklarına adadığı “Sofia'nın Bebekleri” adlı koleksiyonunda kızı Sofia ile birlikte geliştirdikleri t-shirtlerin gelirlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı. İstanbul Moda Haftasında bu yıl sunduğu “Belirsizlik” adlı iç giyimin dış giyime karıştığı ve iç çamaşır triko kombinasyonun ağırlıklı olduğu koleksiyonunu ise Türkiye'de çıplaklığın tabu olması gerçeğine bir provokasyon olarak değerlendiriliyor.

Seminerin ardından Bölüm başkanı Şölen Kipöz'ün eşliğinde moda bölümü atölyelerini ziyaret eden Deniz Mercan İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Bölümü'nden gerek vizyonu gerek ambiyansı açısından çok etkilendiğini ve gelecekte her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

DENİZ MERCAN TASARIMLARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI
DENİZ MERCAN TASARIMLARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI
DENİZ MERCAN TASARIMLARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 09:42:05
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 16:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?