5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tavuğun cücüğü güzün belli olur!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜKBAŞI'DAN ANAYASA PAKETİ YORUMU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, "Hükümet, açılım politikasıyla terörle mücadele döneminden vazgeçip terörle müzakere dönemini başlatmıştır" dedi.

Bölükbaşı, İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında anayasa paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bölükbaşı toplantıda; ''Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin ekonomik, siyasi ve toplumsal bakımdan en krizli ve kaos içindeki dönemini geçirdiğini'' ifade etti. Basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Bölükbaşı; parti olarak yaz boyunca çok yoğun çalışacaklarını ve referandum öncesinde halka Anayasa değişikliğinin ardındaki nedenleri anlatacaklarını söyledi. Bölükbaşı,

'Türk milletinin 12 Eylül'de, "8 yıllık AKP dönemini onaylıyor mu, PKK açılımını, Habur rezaletini içine sindiriyor mu, yolsuzlukların hesabının yargı önünde verilmesini istiyor mu, yapanın yanına kar kalsın mı kalmasın mı bunlara karar verecektir. Türkiye'nin bir garabetler ülkesi haline geldiğinin bir göstergesi de artık şehit haberlerinin gazetelerde yer almaması ya da küçük olarak görülmesidir. Hükümet, açılım politikasıyla terörle mücadele döneminden vazgeçip terörle müzakere dönemini başlatmıştır" dedi.

İran'ın elindeki uranyumu verip yerine nükleer silah yapımında kullanılamayan zenginleştirilmiş çubuk uranyum alması konusunda bazı soru işaretleri olduğunu, bunların başında anlaşmaya konu uranyumun miktarının geldiğini söyleyen Bölükbaşı, anlaşmaya bin 200 kilo uranyumun dahil edildiğini, oysa İran'ın elinde 2 bin kilo uranyum bulunduğunu belirtti. Bölükbaşı; ''Türkiye'nin uranyum takası konusunda ne yapmak istediğini kimsenin anladığını sanmıyorum, belki bir tek İran anlamıştır'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞARILAR TEMENNİSİ

CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na başarılar dilediklerini söyleyen Bölükbaşı, siyasileri milli ve hayati meselelerdeki duruşlarıyla değerlendirdiklerini, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediği bazı cümlelerin kendilerinde sual oluşturduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yakın zamanda farklı ortamlarda "PKK'ya affa biz varız", "Habur'da bazı yanlışlıklar yapılmıştır ama yine de teslim olmaları olumludur", "Seçim barajı düşürülecektir" şeklinde ifadeleri olduğunu söyleyen Bölükbaşı, şunları söyledi: "Bizim açımızdan önemli olan, Kılıçdaroğlu'nun genel af ile ne kastettiği, Habur'da ne gibi yanlışların yapıldığı, yüzde 10'un altına düşen seçim barajıyla Meclis'te birilerinin kurumsal olarak temsilini nasıl bir demokratikleşme olarak algıladığını açıklamasıdır. Bu konulardaki görüşlerini bu çerçevelerde sürdürürse Sayın Başbakan ile daha yakın bir frekansta olduğu görülüyor. Medyanın da büyük bir desteği var kendisine. Anadolu'da bir söz vardır 'tavuğun cücüğü güzün belli olur' diye. Yani tavuğun birçok civcivi olabilir ama önemli olan güz geldiğinde kaçının hayatta olduğudur. Biz de kendisini seçim sandığında göreceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 17:25:05
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 18:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?