5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tekel deposu emniyet müdürlüğü olacak

KONAK BELEDİYESİ’NDEN İZMİR EMNİYET’İNE DESTEK

Konak Belediyesi eski bir yapıyı daha atıl vaziyetten kurtarıyor. Basmane semtinde yıllardır atıl durumda kalan TEKEL tütün deposu binasının proje ve yapımını üstlendiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile protokol imzaladı. Restorasyon sürecinin bu protokol ile başladığını hatırlatan Başkan Tartan, tarihi yapının İzmir’in simge binaları arasında yer aldığını söyledi.

2005 yılında, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen binanın restorasyonu ile kente yeni bir çehre kazandıracaklarını belirten Tartan; “TEKEL tütün deposunun restorasyonu ile ilgili protokol imzaladık. İzmir’in önemli tarihi yapısı, yine İzmirliye hizmet verecek. İlk etapta binanın projeleri hazırlanacak. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay alınacak. Kurulun onayından sonra, İzmir İl Özel İdaresi’nde bulunan emlak fonundan yararlanacağız. Yapılan harcamaların yüzde 80’i fondan karşılanacak. Restorasyonun ardından binanın anahtarı İzmir Emniyeti’ne teslim edilecek” dedi.

Mülkiyeti TEKEL’de bulunan, ancak 2004 yılında İzmir Defterdarlığı’na, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen Basmane TEKEL Tütün Deposu İzmir Emniyet Müdürlüğü binası olarak hizmet verecek. Yıllardır kullanılmayan bina baştan aşağıya Konak Belediyesi tarafından yenilenecek.

KONAK BELEDİYESİ’NDEN İZMİR EMNİYET’İNE DESTEK
KONAK BELEDİYESİ’NDEN İZMİR EMNİYET’İNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 10:01:04
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 18:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?