5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tekel işçilerine yağmur altında destek

İZMİR'DE YAĞMUR ALTINDA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

İzmir'de yağmur altında yapılan yürüyüş ile Ankara'da 73 gündür eylem yapan TEKEL işçilerine destek verildi. Yapılan yürüyüşte sabah namazına giderken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden TEKEL işçisi Hamdullah Uysal ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında yaşamlarını kaybeden 13 işçi için saygı duruşunda bulunuldu.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türk-İş Sendikası üyeleri ile sivil toplum örgütleri üyeleri, meşaleler yakarak Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Hükümet aleyhine sloganlar atılan yürüyüş sonunda Gündoğdu Meydanı'na ulaşan yaklaşık 500 kişi, yağan yağmura rağmen eyleme devam etti. Burada bir konuşma yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, "Türkiye'de insan hayatının ucuz olduğu bir kez daha görülmüştür. Bunun son örneği Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağında meydana gelen patlamada 13 işçi kardeşimizin yaşamlarını yitirmeleri ile kanıtlanmıştır. Kayıt dışı ekonominin var olduğu bir yapıda sosyal güvenlik haklarına uyulmamakta, haklar geriletilmeye çalışılmaktadır. İşçiler örgütlenme hakkından yoksun ve sağlıksız ortamlarda korumasız, istismara açık olarak çalıştırılmaktadırlar. İşverenler bu konularda alacakları tedbirleri ek bir masraf, ek bir maliyet olarak görmektedirler" dedi.

Kundakçı ayrıca, 73 gündür onurlu bir mücadele yapan TEKEL işçilerine sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, "Hiçbir şekilde taşkınlık yapmadan onurlu bir mücadele veren TEKEL işçilerinin yanında olacağız. TEKEL işçileri 73 gün önce direnişin, hak ve özgürlüğün meşalesini yaktılar. TEKEL işçilerinin verdiği mücadele başta 4/C olmak üzere güvencesiz tüm çalışma biçimlerinin açığa çıkmasını ve bu sorunun Türkiye gündemine oturmasını sağlamıştır" diye konuştu.

İşçiler, emekliler olarak Başbakan Erdoğan seslendiklerini dile getiren Kundakçı, "Sayın Başbakan sen ki İslam'a inanmış birisin. İslam'da hakkı teslim etmek en önemli vasıflardan biridir. Buradan işçiler, emekçiler olarak sesleniyoruz yanlış yapma, seni doğruya davet ediyoruz" dedi.

Eylem olaysız şekilde sona ererken, Ankara'da Türk-İş önündeki eylemin TEKEL işçilerinin iradesiyle başladığı ve bu eylemin ancak yine TEKEL işçilerinin iradesiyle biteceğine inanıldığı, hükümet tarafından yapılacak müdahalenin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İZMİR'DE YAĞMUR ALTINDA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İZMİR'DE YAĞMUR ALTINDA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İZMİR'DE YAĞMUR ALTINDA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 20:55:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?