5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tekerlekli sandalyesini çaldılar

ENGELLİ VATANDAŞIN TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ ÇALDILAR

İzmir'in Konak ilçesinde, tekerlekli sandalyesinin çalındığını söyleyen engelli bir vatandaş sokak ortasında saatlerce yardım bekledi. Bedensel engelli vatandaş için belediyeleri arayarak yardımcı olmalarını isteyen çevredeki vatandaşların çabaları boşa çıktı.

Olay, dün akşam saatlerinde Basmane semtinde meydana geldi. Sokak ortasında bir bacağı olmayan engelli vatandaşı gören çevre esnafı yardım etmek için harekete geçti. Bu sırada yoldan geçmekte olan DP Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu engelli vatandaş Doğan Atlay (48) ile sohbet etmeye başladı. Tekerlekli sandalyesinin kısa bir süre önce çalındığını söyleyen Atlay, sokak ortasında kaldığını dile getirdi. Bunun üzerine 155'i arayarak durumu polise bildirdiğini ifade eden Ocakoğlu, "Engelli vatandaşı sokak ortasında yatarken gördüm. Bu benim yüreğimi sızlattı. Belediyelerin gerekli birimlerini aradım fakat kimseden dönüş olmadı. Tekerlekli sandalyesi çalınmış yürüyemiyor. Bu kardeşimiz ne yapacak" şeklinde konuştu.

Tekerlekli sandalyesini çalan zanlı ya da zanlıları böyle şeyleri bir daha yapmamaları konusunda uyaran Atlay, kendisine bakılacak bir yere götürülmesini istedi. Uzun süre beklenmesinin ardından polis ekipleri ve vatandaşlarında yardımıyla engelli Atlay, garaja giden bir servise bindirilerek Mersin'deki babasının yanına gönderildi.

ENGELLİ VATANDAŞIN TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ ÇALDILAR
ENGELLİ VATANDAŞIN TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ ÇALDILAR
ENGELLİ VATANDAŞIN TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ ÇALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 10:28:04
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 11:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?