19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Telefon görüşmeleri, zanlıları ele verdi

İZMİR'deki operasyonda gözaltına alınan, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ile bürokratlar, işadamları ve belediyeye ait Urla İnşaat ve Turizm Şirketi'nin (URİT) çalışanları hakkında sürdürülen soruşturmaya, bazı yargı mensuplarının adının da karıştığı ileri sürüldü. İşadamı N.G.'nin, telefon görüşmelerinde, Urla Meydan Projesi'nin ihalesinin yürütmesinin durdurulmasının kaldırılması için bazı yargı görevlileriyle konuşarak davayı kendi lehlerine çevirdiklerini söylediği öğrenildi. Sorgularının ardından yarın adliyeye sevkedilecek olan zanlılardan bazılarının da yine telefon kayıtlarında, URİT'teki yangını, yolsuzluk dosyalarının yok edilmesi için belediye görevlilerince bilinçli olarak çıkartıldığı yönünde görüşmeler yapıldığı da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun evinde de 3 ruhsatsız tabancayla, yabancı menşeili mermiler bulundu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında, 22 Temmuz'daki milletvekilliği seçimleri öncesinde Anavatan'dan CHP'ye geçen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı H.H.Ö., Urla Meydan Projesi ihalesini birlikte alan üç firmanın yönetim kurulu başkanları ve sahipleri olan N.G., H.E.T., A.O., Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdürü E.F.T., M.F.O., R.B., C.A., O.S.T., M.S., R.E., N.Ç., M.K.Ö. ve O.K.D., firma sekreterleri N.M. ve Y.Ö., eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla, İ.B. ise daha sonra gözaltına alınmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorguları devam eden zanlılardan Y.Ö. ve İ.B., ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, olayla ilgili olarak aranan, URİT'in mali müşavirliğini yapan S.Ç,'nin de teslim olduğu bildirildi.

İŞADAMININ GÖRÜŞMELERİNDE YARGI İTİRAFI

Gizlilik içinde yürütülen soruşturma sırasında, zanlılardan işadamı N.G.'nin telefon görüşmelerinde, usulsuz olduğu gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine, Urla Meydan Projesi'yle ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararınının kaldırılması için yargı mensuplarıyla görüşmeler yaptığı ve olumlu yanıt aldığını söylediği öğrenildi. N.G.'nin bağlantı kurduğu yargı mensupları hakkında da, polisin bilgi verdiği Urla Cumhuriyet Başsavlığı'nın, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunacağı ileri sürüldü.

URİT YANGINI TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE

Operasyonda gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan bazı zanlıların da URİT'teki şaibeli yangının ardından, kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde, yangınının yolsuzluk evraklarının yokedilmesi için bilinçli olarak çıkartıldığı yönünde konuşmalar yaptığı da polislerce tespit edildi. Polis, yangında zarar gördüğü ileri sürülen çok sayıda klasördeki belgeleri, Urla Meydan Projesi ihaleni alan firmalardan birisinin Bornova İlçesi'ndeki deposunda ele geçirmişti.

BAŞKANIN DA EVİNDE RUHSATSIZ TABANCA

Bu arada bakınlar sırasında polisin Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun Urla'daki evinde 10 gram esrarın yanı sıra 3 tabanca ve çok sayıda yabancı menşeili mermi ele geçirdiği de bildirildi. Tabancalardan ikisinin Karaosmanoğlu ve eşi adına ruhsatlı olduğu ancak ruhsat tarihlerinin geçtiği, birinin hiç kaydınının bulunmadığı saptandı.

ZANLILAR YARIN ADLİYEYE GÖNDERİLECEK

Avukatlarının gözetiminde ifadelerinin alınmasına devam edilen zanlıların, yarın Urla Adliyesi'ne sevkedilecekleri açıklandı.
DHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?