5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Terör operasyonu: 2 gözaltı

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU

İzmir'de, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve örgütün önde gelen isimlerinin hizmetinde bulunan bir kişi ile bununla irtibatı olan bir kişi yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 yaşındaki Ekrem Altun isimli terör örgütü mensubunun İzmir'de olduğu bilgisine ulaştı. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonucu zanlının Kadifekale semtindeki eve baskın düzenledi. Terör örgütü mensubu Ekrem Altun ile birlikte uyuşturucu kullanmak suçundan çok sayıda kaydı bulunan Mustafa P. (20) isimli şahıs yakalandı.

Yapılan soruşturmada, Ekrem Altun'un 2003 yılına kadar İzmir'de terör örgütüne ait dergileri sattığı, 2003 yılında Adana üzerinden örgütün dağ kadrosuna katıldığı ve Gabar bölgesinde her türlü silah eğitimi aldığı öğrenildi. 2005 yılına kadar Murat Karayılan'ın yanında yer alan ve birlikte hareket eden Ekrem Altun'un 2005 yılında örgütün ikiye bölünmesiyle Cemil Bayık, Osman Öcalan ve Ferman Hüseyin ile birlikte hareket ederek örgütten ayrıldığı belirlendi.

Örgütte bulunduğu süre içersinde askeri ve siyasi eğitim alan Ekrem Altun'un örgütten koptuktan sonra Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunduğu, son olarak geldiği İzmir'de yakalandığı belirtildi. İnşaatlarda işçi olarak çalışarak geçimini sağlayan Ekrem Altun ile bağlantısı bulunan Mustafa P. de adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 14:22:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?