5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Terzilerin binasına defileli açılış

TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nın yeni bina açılış töreni geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışta iş garantili kursa katılan gençlere sertifikaları verildi, kursta üretilen giysiler ise mankenler tarafından defile ile sergilendi.

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nın yeni bina açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, İş Kur Genel Müdürü Kemal Biçerli, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Turun, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı. Açılışta, Türkiye İş Kurumu ile İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen iş garantili kursa katılan gençlere sertifikaları verildi, kursta üretilen giysiler ise mankenler tarafından defile ile sergilendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gençlere meslek edindirmek için yapılan çalışmanın başarılı olduğunu söyleyerek, gençlerin iş bulmasını dilediğini söyledi. Ülkedeki en büyük problemin istihdam olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu; "Gerek hükümet, gerekse yerel yönetimler olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ama biz ne kadar çalışırsak çalışalım ekonomiyi büyütmeden, istihdam sağlayan sektörleri, terziliği, ayakkabıcılığı, hizmet ve turizm sektörünü geliştirmeden istihdam yaratamayız. Bu faaliyete katılan gençlere ve onlara bu imkanı verenlerin başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, başkanı olduğu İzmir İl İstihdam Kurulu tarafından İzmir'in iş gücü profilini çıkarmak için bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ortaya çıkacak verilerin İzmir'in işsizlik sorununu çözmeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Vali Kıraç, bir yılda yaklaşık 3 bin 500 -4 bin kişiyi vasıflı meslek sahibi yaparak, iş bulmalarına olanak verdiklerini söyleyerek; "İşsizler bu kursu takip etsinler ve mesleki edindirme kurslarında vasıflı olsunlar. İş aleminden de teklifler bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KOSGEB Başkanı Mustafa Çanakçı, katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
TERZİLERİN BİNASINA DEFİLELİ AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 17:37:05
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?