5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tesisatçılara AB destekli eğitim

TESİSATÇILARA AB DESTEKLİ EĞİTİM

İzmir Kaloriferciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası, AB destekli eğitim projelerine ağırlık veriyor.

Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden oda başkanı Kemal Erözel, “Üyelerimizin kendilerini yenilemesi için AB destekli projelerle modern eğitimler veriyoruz. Çağın gereklerini yerine getirmeyenlerin pazar hacmi, iş potansiyelleri düşüyor. Küçük işletmeler mesleklerindeki teknik gelişmeleri izleyerek çağa ayak uydurmalı. Biz de bu yönde üyelerimize rehberlik ediyoruz” diye konuştu.

2008 yılından bu yana AB projelerine ortak olduklarını belirten Erözel, “Bornova Oto Tamircileri Odası ile birlikte 'Meslek Odalarının kapasitelerinin arttırılarak AB meslek odaları ile işbirliğinin geliştirilmesi' projesini başarıyla tamamladık. Şimdi odamızın proje sahipliğinde Ulusal Ajans'ın desteklediği Almanya'dan Münster Esnaf ve Sanatkarları Birliği'nin de proje ortağı olduğu 'Sıhhi tesisat Ustalarının Öğretmeyi Öğrenmeleri' projesi üzerinde çalışıyoruz.

Birer haftalık yurtdışı eğitimlerimize ev sahipliği yapan Münster Birliği'nin eğitim alanlarında, ısıtma, soğutma, ısı pompaları, ısı yalıtımı, klima montajı, zararlı gazların ıslahı, güneş enerjisi meslek dallarında 18 ustamız eğitim gördü” dedi.

Kaloriferciler ve Sıhhı Tesisatçılar Odası'nın eğitim projelerini ara vermeden sürdürdüğüne dikkat çeken Kemal Erözel sözlerini şöyle sürdürdü: “Odamız ayrıca İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin İzmir Kalkınma Ajansı destekli Yeşil Ev projesinin ve Buca Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Ulusal Ajans destekli AIRE isimli yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin projesinin de ortağıdır”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 15:00:03
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 20:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?