5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire Müzesi cinayetten sonra kapalı

TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI

Tire Arkeoloji Müzesi'nde eski çalışanı tarafından gerçekleştirilen bir kişinin ölümü, iki kişinin de yaralandığı kanlı baskının ardından müze personeline İzmir İl Kültür Müdürlüğü'nce yedi günlük "moral izni" verildi. Personel bu süre içinde idari izinli sayılacak.

Tire Arkeoloji Müzesi gerçekleşen kanlı baskının ardından yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını kapattı. Müzede görevli 15 personele Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayı ve İzmir İl Kültür Müdürlüğü'nün kararı ile yedi günlük moral izni verildi. Bu süre içinde Tire Arkeoloji Müzesi'nin kapılarını ziyaretçilerine kapalı tutacağı öğrenildi. Olan bitenlerden habersiz ilçeye gelen yabancı turistler de müzenin niye kapalı olduğunu anlamakta güçlük çekti. Tur rehberleri, müzede işlenen cinayeti turistlere "kötü imaj" olur düşüncesiyle anlatmamayı tercih etti. Onlarca turist hayal kırıklığı yaşayarak Tire Arkeoloji Müzesi'nin kapısından geri döndü.

YANKILARI SÜRÜYOR

Müzede yaşanan kanlı baskının yankıları ilçede devam ediyor. Yaşanan talihsiz olayda, disiplinsiz davranışları nedeniyle bir süre önce işten çıkarılan Y.Ç. (37), kendine ait ruhsatlı otomatik av tüfeğiyle sabah saatlerinde müzeye gelmiş ardından çevresine kurşun yağdırmıştı. Yaşanan dehşet dolu kanlı baskında, müzenin müdür yardımcısı arkeolog Cevdet Üstündağ (45) ölmüştü. Olayda asıl hedef olduğu ileri sürülen müze müdürü Enis Üçbaylar da karnından yaralandı. Bekir Aktepe (44) adlı müze çalışanı da kolundan aldığı saçmalarla hafif yaralanmıştı.

CİNAYETİ HATIRLAMIYOR

Gerçekleştirdiği kanlı baskının ardından olay yerinde suç aleti av tüfeğini atarak kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanan Y.Ç.'nin olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını söylediği ileri sürüldü. Zanlının verdiği ifadede; "Amacım beni işten attırdığını düşündüğüm müze müdürü Enis Üçbaylar ile hesaplaşmaktı. Cevdet Üstündağ'la aramda bir husumet yoktu. Onu nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Cevdet Üstündağ'ı öldürdüğümü bana daha sonra söylediler. Çok üzüldüm" dedi. Zanlı sevk edildiği Tire

Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlı Y.Ç.'nin hamile olan eşi İ.Ç. (29) de sabahın erken saatlerinden itibaren Tire Adliyesi'ne gelerek eşini görmek istedi. İ.Ç adliye bahçesinde bir ara fenalaşarak baygınlık geçirdi. Genç kadına adliye bahçesine çağırılan 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

ZOR KURTULDUM

Baskında karnından aldığı saçmalarla yaralanarak Tire Dr. Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tire Arkeoloji Müzesi Müdürü Enis Üçbaylar ise, kanlı baskını şöyle anlattı: "Salı sabahı mesai saati başlarken müze yakınlarına park ettiğim aracımdan çıkar çıkmaz zanlıyı karşımda gördüm. Elindeki tüfeğiyle bir anda ateş etmeye başladı. Kendimi müzenin bahçe kapısından içeri zor attım. Yaralanmışım, gözümü hastanede açtım. Yardımcım Cevdet Üstündağ'ın ölüm haberini hastanede aldım. Zanlı hakkında disiplinsiz davranışları ve toplam 9 gün mazeretsiz olarak işe gelmemesi nedeniyle işlem yapmıştım. Böyle bir şeyin olacağını asla düşünmedim. Tehdit almamıştım."

Kanlı baskında ölen Cevdet Üstündağ'ın cenazesi yakınları tarafından İzmir Adi Tıp Kurumundan alınarak memleketi Milas'ın Damlıboğaz köyünde toprağa verildi.

TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
TİRE MÜZESİ CİNAYETTEN SONRA KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 14:51:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 16:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?