5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'de orman yangını!

İZMİR TİRE'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Tire ilçesinde sigara izmaritinin neden olduğu orman yangını meydana geldi. Yangında  20 hektarlık ağaçlık ve makilik alan kül oldu.

İzmir'in Tire ilçesi Güme dağı, Hacıöldüren Deresi Bölgesi'nde dün öğleden sonra sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın, Kaplan ve Çukurköy sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Köylülere ait çok sayıda ceviz ve kestane ağacının da etkilendiği yangında, toplam iki ev ve bir adet ağıl yanarak, kül oldu. Yangına, Selçuk, Kemalpaşa ve Balıkesir'de bulunan 4 yangın söndürme uçağı ile 3 adet helikopterle havadan müdahale eden ekipler, yerden de yangının yayılmaması için büyük uğraş verdi. Ancak, havanın

kuru olması ve rüzgarında şiddetli esmesi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan söndürme ekipleri, yangını 4 saat gibi bir süre içinde kontrol altına almayı başardı. Köylülerin de söndürme çalışmalarında yer aldığı orman yangını akşam saatlerinde yoğun uğraşlar sonunda tamamen söndürüldü. Jandarma yangınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, yangın söndürme uçakları ise, Tire'deki yangının yanı sıra, Bergama, Kınık'ta çıkan orman yangınına da müdahale etmek zorunda kaldı. Tire İtfaiyesi'ne ve

Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 50 kadar personelin de yangın bölgesinde sabah saatlerine kadar soğutma çalışmasında bulunduğu bildirildi.

Alevlerin bir anda bütün dağı sardığını belirten Kaplan ve Çukurköy sakinleri; "Yangının karayolu kenarında bulunan kuru otların tutuşması nedeniyle başladığı kesinleşti. Büyük bir olasılıkla, karayolundan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti yangına yol açtı. Bizlere, dedelerimizden miras kalan, neredeyse üzerine titrediğimiz ceviz ve kestane ağaçlarımız kül oldu. Zararımız büyük. Ağıllarda bulunan hayvanlarımızı zor kurtardık. Söndürme ekipleri biraz geç kalsaydı, yaşadığımız köylerimizde yanacaktı" şeklinde konuştular.

İZMİR TİRE'DE ORMAN YANGINI
İZMİR TİRE'DE ORMAN YANGINI
İZMİR TİRE'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 14:22:03
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?